OranjeLeeuwinnen-duel in ander stadion: "Eigenlijk een schande"

Andries Jonker met Lieke Martens
Andries Jonker met Lieke Martens Foto: © Orange Pictures

Vrijdagavond spelen OranjeLeeuwinnen de halve finale van de Nations League tegen Spanje. Niet in Cádiz, wat oorspronkelijk de bedoeling was, maar in Sevilla.

De aanloop naar de belangrijke wedstrijd had op veel punten beter gekund. Zo vernam het Nederlands elftal via social media van de Spaanse bond dat er in Cadiz gespeeld wordt. "Prachtig elftal hoor, mooie ploeg met een prima spelopvatting, maar organisatorisch schort er wel wat aan. Eigenlijk is het een schande hoe dit is gegaan. Prutsers zijn het", stelt Andries Jonker in Voetbal International.

Er was al weken bekend dat Cadiz zondag een thuisduel speelt en daarom het stadion niet vrij wil geven voor een internationale wedstrijd. Daarom moeten Jonker en co. nu naar Sevilla. "Naar een stadion waar bijna nooit gevoetbald wordt, zo eentje met een prachtige atletiekbaan", aldus een sarcastische Jonker.

Jonker had juist begrepen dat de keuze voor Cádiz een bewuste was. "Zij spelen graag in Segunda Division-stadions, stadions die maximaal twintigduizend toeschouwers kunnen hebben. Zoveel fans trekt het vrouwenvoetbal niet in Spanje. Het land van de wereldkampioen ja, ze hebben daar nog wel wat te winnen. Ik begreep nu dat er in Sevilla tienduizend kaarten zijn verkocht. In dat stadion kunnen bijna zestigduizend toeschouwers."

KNVB-directeur Jan-Dirk van der Zee noemt het 'amateuristisch en een blamage voor het vrouwenvoetbal'. "Wij, en met ons supporters en media, hebben kosten moeten maken. Gelukkig zijn we met de Spaanse bond in gesprek geraakt en hebben ze toegezegd dat ze ons daarin tegemoet gaan komen", legt hij uit. "Ze hebben ook excuses gemaakt voor de gang van zaken. Ik was even bang dat het een welles-nietes-spelletje zou gaan worden, maar dat valt gelukkig mee."

Lees meer:
0 reacties