Orkun Kökcü haalt uit naar Roger Schmidt: "Boos en teleurgesteld"

Orkun Kökçu
Orkun Kökçu Foto: © Pro Shots

Orkun Kökcü ligt op ramkoers met trainer Roger Schmidt bij Benfica. De voormalig aanvoerder van Feyenoord is absoluut niet te spreken over zijn rol bij de Portugese topclub. Dat terwijl hij juist naar Lissabon ging omdat de Duitse oefenmeester hem kende vanuit de Eredivisie.

"Er speelde op de transfermarkt heel veel afgelopen zomer, ik heb een bewuste keuze gemaakt voor Benfica met het idee dat dit de beste stap in mijn carrière was om me verder op alle vlakken te ontwikkelen. Dat is slechts ten dele gebeurd", stelt de recordaankoop van de club in gesprek met De Telegraaf.

"Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer!", vervolgt Kökcü, die met Schmidt voor de transfer wel besprak wat er van hem verwacht werd. "Een soortgelijke rol als bij Feyenoord, waar ik in het veld de lijnen uitzette en altijd naar voren wilde spelen. Ik zou een belangrijke speler voor hem zijn, zo werd me verteld door de club ook."

Kökcü had verwacht dat hij onder Schmidt in zijn kracht kon voetballen. "Hij heeft me altijd in Nederland gezien, ik heb aardige wedstrijden ook tégen hem gevoetbald, hij zal best weten wat hij met mijn kwaliteiten moet doen", aldus de middenvelder, die een aantal keer werd gepasseerd door de coach. "Daar ben ik boos en teleurgesteld om geweest. Juist op die momenten wist ik dat ik zoveel voor het team kan betekenen."

Lees meer:
0 reacties