Oud-spelers over Neymar: "Hij verscheen soms dronken op training"

Neymar en Lionel Messi
Neymar en Lionel Messi Foto: © BSR Agency

De Franse sportkrant L’Équipe heeft een bijzonder verhaal naar buiten gebracht over de periode van Neymar bij Paris Saint-Germain. De krant meldt dat de Braziliaan 'een etter was die weinig respect had voor zijn omgeving'. L’Equipe verzamelde anonieme getuigenissen bij (voormalige) spelers en stafleden.

"Hij verscheen soms dronken op training", zegt een anonieme bron tegen L’Équipe. Er zouden ook meerdere incidenten zijn geweest op trainingen. Neymar zou tijdens één training geclasht zijn met oud-coach Christophe Galtier, waarna hij geïrriteerd inging op jongeling Ismael Gharbi. "Hij tackelde hem onderuit en gaf hem dan een klap op het hoofd terwijl hij op de grond lag. Iedereen schrok. Nee, hij was niet zo vriendelijk."

Ook de vertroebelde relatie tussen Neymar en Kylian Mbappé komt aan bod. "In het begin hield Kylian van hem, maar gaandeweg verloor hij al het respect. Neymar en Messi waren het er dan weer niet mee eens dat de club alle macht aan Mbappé gaf."

Het negativisme over Neymar gaat verder: "Messi is introvert, maar zou altijd hallo zeggen. Neymar nooit. Hij straalde uit dat hij geen respect voor je had. Hij was nooit aardig of warm. Hij verstond Frans, maar deed geen enkele moeite om het te spreken."

Lees meer:
0 reacties