Oud-sportarts van PSV: "Real belde of ik daar wilde komen werken"

Suzanne Huurman in dienst van PSV
Suzanne Huurman in dienst van PSV Foto: © Orange Pictures

Suzanne Huurman was lang sportarts bij PSV. Inmiddels is ze actief bij Real Madrid, werkt ze bij het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein én is ze momenteel arts van de Nederlandse handbalploeg, dat uitkomt op het WK in Denemarken.

In aanloop naar het WK begon Huurman met de voorbereiding, inmiddels is ze vooral 'preventief of curatief bezig'. "Preventief wil zeggen dat je probeert om blessures te voorkomen. Curatief behandelen houdt in dat op het moment dat er een blessure is, je diegene zo snel mogelijk weer fit wil krijgen", vertelt ze aan De Telegraaf.

Dat ze als sportarts op een WK zou rondlopen, had Huurman niet verwacht. "Mijn opa en oma waren arts. Ze zeiden altijd tegen me dat ik dokter moest worden, maar daar wilde ik weinig van weten." Totdat haar toenmalige baas haar vroeg voor de rol van clubarts bij Go Ahead Eagles. "Ik had er eigenlijk nog nooit over nagedacht om in de voetbalwereld te gaan werken. Maar ik dacht: waarom niet? Laat ik ervoor gaan."

Uiteindelijk werd Huurman hoofd van de medische staf, waarna ze naar PSV vertrok. In 2020 kreeg ze een belletje van Real Madrid. "Ze belden of ik daar wilde komen werken. Ik was al langer als medisch consulent aan de club verbonden, maar toen vroegen ze of ik de medische staf van de nieuwe vrouwenafdeling wilde komen leiden. Het was wel een onzekere stap. Ik had bij PSV een vast contract en de coronapandemie was volop aan de gang. Maar al snel dacht ik: ik spring gewoon in het diepe en ik zie het wel."

Inmiddels werkt Huurman alweer vier jaar bij de topclub. "Het is heel gaaf. Real is natuurlijk een club met een enorme historie én de meest succesvolle club aller tijden. Het is bijzonder om daar onderdeel van te mogen zijn", zegt ze. De eerste twee jaar leidde ze de vrouwentak. "Inmiddels heb ik een switch gemaakt en ben ik bezig aan mijn tweede seizoen bij de mannen."

"Als er iets aan de hand is, dan ’vechten’ we dat op een normale manier uit door de dialoog aan te gaan. Tuurlijk gaat het weleens hard tegen hard, maar het is altijd op de inhoud en nooit op de persoon. Dat is heerlijk aan het werken met voornamelijk mannen", zegt Huurman met een glimlach.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand