Ouders zwaargewonde Luke doen oproep: "Graag meer duidelijkheid"

FC Twente-supporters onthalen de bus
FC Twente-supporters onthalen de bus Foto: © Screenshot YouTube FC Twente

De zevenjarige Luke, die zondag ernstig verbrandde door een fakkel, maakt het inmiddels weer goed. De ouders van de jonge FC Twente-fan doen nog wel een dringende oproep. 

Luke wilde, net als veel andere FC Twente-supporters, de spelersbus uitzwaaien voor de belangrijke wedstrijd tegen PEC Zwolle. De zevenjarige jongen kreeg echter een fakkel tegen zich aan en moets met ernstige brandwonder en met spoed naar het ziekenhuis. Hoewel de herstelperiode nog wel even gaat duren, gaat het weer goed. "Hij weet wat er gebeurd is, maar hij is vrolijk. En ook blij dat FC Twente heeft gewonnen", vertelt moeder Stefanie Nijboer aan Tubantia

De ouders van Luke willen nu graag weten wie de fakkel vasthield en hopen in gesprek te kunnen. "We nemen aan dat dit niet met opzet is geweest. We willen graag meer duidelijkheid krijgen over wat er precies is gebeurd”, laat Nijboer weten. "Als deze persoon zich niet meldt, zullen wij aangifte doen. Niet met de intentie dat hij straf zal krijgen, wel om mensen bewust te maken wat het gevaar is van fakkels en vuurwerk."

"Dat ze eerst drie keer om zich heen kijken voordat ze een fakkel of vuurwerk afsteken. Als er kinderen staan, neem dan even afstand, ga wat verderop staan en ga er niet mee staan zwaaien!”, vervolgt Nijboer. "Zodat dit in de toekomst niet andere kinderen overkomt…”

Lees meer:
0 reacties