Overmars terug naar Ajax? "Dit gaat hij geen tweede keer doen"

Marc Overmars bij de NOS
Marc Overmars bij de NOS Foto: © Pro Shots

Keje Molenaar vindt dat een terugkeer van Marc Overmars bij Ajax intern bespreekbaar moet worden. Ajax is sinds het vertrek van de technisch directeur al op zoek naar een vervanger.

Bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN brak de oud-Ajacied een lans voor Overmars, die vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag werd weggestuurd uit Amsterdam. Molenaar benadrukt dat er eerst gesproken moet worden met de vrouwen op de werkvloer bij Ajax. "Als zij zeggen: het is acceptabel dat hij terugkeert, op bepaalde voorwaarden natuurlijk, dan zou dat gewoon moeten kunnen. Marc heeft er ook van geleerd. Dit gaat hij echt geen tweede keer doen."

Een intern onderzoek moest de waarheid naar boven brengen. "Maar of dat er onderzoek er echt is geweest weten we niet, want we hebben de resultaten niet gezien", vertelt de advocaat. "Er is ook geen aangifte gedaan tegen Marc, dus hij wordt ook niet strafrechtelijk vervolgd. Ik vraag me af: als je alles nu rustig beschouwd, of het dan niet zo is dat hij terug zou kunnen keren. Als je dat overlegt met al die dames binnen de organisatie, en zij vinden het acceptabel, dan denk ik dat het op termijn zou kunnen."

Overmars is volgens Molenaar té snel weggestuurd. "Op het moment dat er signalen binnenkomen, dien je als werkgever te onderzoeken wat er is gebeurd en dien je met de werknemers overleg te voeren. Kan je nog doorgaan met elkaar? Die vraag is nooit expliciet aan de werkvloer gesteld."

"Marc heeft het boetekleed aangetrokken en ik denk dat als ze Marc op non-actief hadden gezet, en een grondig onderzoek hadden ingesteld, het misschien zo had kunnen zijn dat Marc terug had kunnen komen. Met toestemming van de werkvloer, uiteraard. Ik vind dat het te snel is gegaan, hij is meteen ontslagen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
zo
3/12
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand