Overmars terug naar Ajax? "Dit gaat hij geen tweede keer doen"

Marc Overmars bij de NOS
Marc Overmars bij de NOS Foto: © Pro Shots

Keje Molenaar vindt dat een terugkeer van Marc Overmars bij Ajax intern bespreekbaar moet worden. Ajax is sinds het vertrek van de technisch directeur al op zoek naar een vervanger.

Bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN brak de oud-Ajacied een lans voor Overmars, die vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag werd weggestuurd uit Amsterdam. Molenaar benadrukt dat er eerst gesproken moet worden met de vrouwen op de werkvloer bij Ajax. "Als zij zeggen: het is acceptabel dat hij terugkeert, op bepaalde voorwaarden natuurlijk, dan zou dat gewoon moeten kunnen. Marc heeft er ook van geleerd. Dit gaat hij echt geen tweede keer doen."

Een intern onderzoek moest de waarheid naar boven brengen. "Maar of dat er onderzoek er echt is geweest weten we niet, want we hebben de resultaten niet gezien", vertelt de advocaat. "Er is ook geen aangifte gedaan tegen Marc, dus hij wordt ook niet strafrechtelijk vervolgd. Ik vraag me af: als je alles nu rustig beschouwd, of het dan niet zo is dat hij terug zou kunnen keren. Als je dat overlegt met al die dames binnen de organisatie, en zij vinden het acceptabel, dan denk ik dat het op termijn zou kunnen."

Overmars is volgens Molenaar té snel weggestuurd. "Op het moment dat er signalen binnenkomen, dien je als werkgever te onderzoeken wat er is gebeurd en dien je met de werknemers overleg te voeren. Kan je nog doorgaan met elkaar? Die vraag is nooit expliciet aan de werkvloer gesteld."

"Marc heeft het boetekleed aangetrokken en ik denk dat als ze Marc op non-actief hadden gezet, en een grondig onderzoek hadden ingesteld, het misschien zo had kunnen zijn dat Marc terug had kunnen komen. Met toestemming van de werkvloer, uiteraard. Ik vind dat het te snel is gegaan, hij is meteen ontslagen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
1/04
SC Cambuur
20:00
FC Emmen
za
1/04
RKC Waalwijk
21:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand