Öztürk: "Sinds zijn vertrek bij Ajax mist hij die sprankeling"

Süleyman Öztürk van VI
Süleyman Öztürk van VI Foto: © Pro Shots

Süleyman Öztürk is van mening dat het niet erg zou zijn als Frenkie de Jong komende zomer van werkgever wisselt. De middenvelder staat momenteel onder contract bij FC Barcelona, maar zou in de belangstelling van de nodige clubs staan.

"Je zou kunnen zeggen dat hij als voetballer volwassen is geworden en zijn plek heeft gevonden. Alleen knaagt er iets", vertelt Öztürk in Voetbal International. "De Jong is in Catalonië een verwaterde versie geworden van de grenzeloze durfal die Luka Modric op de billen dwong en Karim Benzema wilde uitkappen in zijn eigen zestienmetergebied."

"Hij is geen Iniesta, geen Xavi en geen Busquets gebleken", gaat de journalist verder. "Misschien is dat de moeilijkheid. Dat ieder zijn eigen blik heeft en dat hij een voetballer is die niet te kaderen is. Je ziet wat je wil zien. Als Koeman meer rendement van hem wil, is hij prompt goed voor zeven doelpunten en acht assists in een seizoen. Omdat Oriol Romeu tekortkomt als vervanger van Busquets, heeft De Jong een grotere verantwoordelijkheid gekregen. Die vult hij naar behoren in, maar er mist iets."

"De sprankeling van een totaal vrije voetballer. Het punt is dat hij sinds zijn vertrek bij Ajax nooit zichzelf heeft kunnen zijn. Frenkie de Jong weet waarschijnlijk zelf niet meer wie of wat hij is. Het wordt tijd dat hij op zoek gaat naar een trainer of een club waar hij beter wordt begrepen. Daarvoor is het nog niet te laat", aldus Öztürk.

Lees meer:
0 reacties