Pastoor deelt: "Topclub uit het buitenland kwam naar me toe"

Alex Pastoor
Alex Pastoor Foto: © Pro Shots

In gesprek met ESPN, doet hoofdtrainer Alex Pastoor een openbaring over zijn bvertrek bij Almere City. Dit heeft volgens de oefenmeester helemaal niets te maken met de club zelf. Hij is simpelweg zelf toe aan iets anders en misschien zelfs buiten het voetbal om.

"Ik heb nog nooit zo lekker gewerkt als hier bij Almere City. Het heeft veel meer te maken met hoe ik het vak beleef en welk beroep ik op mezelf en mijn gezin doe. Dat is iets waardoor ik nu liever even wat afstand doe van dit vak. Dat is eigenlijk iets dat al jaren door mijn hoofd spookt", zo geeft de hoofdtrainer toe.

Echter is het niet uitgesloten dat Pastoor doorgaat binnen de voetbalwereld. "Er zijn natuurlijk diverse manieren waarop je van voetbal kunt genieten zonder dat je er direct bij betrokken bent", aldus de oefenmeester. Eerder, was hij, een soort mentor geweest voor andere trainers. "Dat is iets wat ik heel leuk vind en waarbij je andere mensen kunt helpen. Je kunt ook denken aan dingen zoals het uitbouwen van de podcast. Misschien ga ik ook juist proberen iets heel anders te doen."

Pastoor is wel bereid om naar aanbiedingen te luisteren van grote clubs. "Op het moment dat een club van een niveau mij belt waar ik nog nooit heb gewerkt, dan zal ik al dit wat ik net gezegd heb moeten opschorten. Waarom? Omdat ik graag nog eens een keer op dat niveau zou willen werken", legt de trainer uit. "En omdat dat financieel een beter pensioen in het laatje brengt dan toen ik voetbalde in de tijd van de houten gulden. Als je diep in mijn hart kijkt, stap ik liever even terug. Of dat even dan inderdaad drie, vier of vijf maanden is of langer, dat weet ik nog niet", aldus de hoofdtrainer van Almere City.

Er zijn wel de nodige geïnteresseerde clubs in de diensten van Pastoor, maar de geschikte club is nog niet langsgekomen. "Een tijd geleden toen dit nog niet naar buiten was gebracht kwam er iemand met een topclub uit het buitenland naar me toe. Niet in de top drie competities. Natuurlijk ben je dan als sportman gestreeld. Daarna komt het antwoord dat het me leuk lijkt om ooit nog eens te doen."

Lees meer:
0 reacties