Pavlidis: "Verbaas me over de wedstrijdmentaliteit van Nederlanders"

Vangelis Pavlidis scoort tegen SC Heerenveen
Vangelis Pavlidis scoort tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Vangelis Pavlidis is geen glamourvoetballer, maar een rasvoetballer die alleen maar bezig is met zijn vak. Zijn middagen spendeert hij koffiedrinkend en backgammon spelend in een Grieks restaurant in het centrum van Amsterdam.

"Soms wel 3,5 uur lang. Pratend over het leven. Soms over voetbal en vooral ook over Griekenland", opent Pavlidis bij het Algemeen Dagblad. Verder kijkt hij vooral veel voetbal. "Ongekend veel voetbal. Er zijn zaterdagen dat ik tien wedstrijden achter elkaar kijk. Dat is geen probleem voor mij". Spitsen hebben zijn speciale aandacht. "Hoe ze lopen, hoe ze reageren op situaties."

"Ik verbaas me weleens over de wedstrijdmentaliteit van Nederlanders. Ik wil niet generaliseren, maar ik heb meegemaakt dat een Nederlandse voetballer een paar minuten na een nederlaag kon lachen om een filmpje op zijn telefoon", vertelt hij.

Dat zou in Griekenland onmogelijk zijn. "Ik denk niet dat een Griek dat kan. Technisch zijn Nederlanders zóveel beter, maar hier maken buitenspelers bijvoorbeeld doorgaans geen sliding. Ook dat is in Griekenland en op de Balkan ondenkbaar."

Lees meer:
0 reacties