PEC Zwolle-fans verbazen met rookbommen: "Nog nooit gezien"

Blauwe rook uit uitvak met Go Ahead Eagles-supporters
Blauwe rook uit uitvak met Go Ahead Eagles-supporters Foto: © Pro Shots

Een opmerkelijk moment tijdens de IJsselderby zondagmiddag. Uit het uitvak vol met Go Ahead Eagles-supporters kwam plotseling blauwe rook, de kleur van tegenstander en rivaal PEC Zwolle.

Het lijkt erop dat supporters van de thuisploeg 'op afstand bestuurbare rookbommen' onder het uitvak hebben geplaatst en deze tijdens de wedstrijd geactiveerd om de fans uit Deventer te sarren. "Dit heb ik nog nooit gezien", reageert verslaggever Nico Wantia bij RTV Oost. "De rook leek onder het uitvak vandaan te komen. Je denkt meteen; dat zal wel niet van Eagles-supporters zijn. Ze waren ook witheet van woede."

Wantia vindt het zeer bijzonder dat PEC Zwolle deze actie niet heeft opgemerkt. "Die rookpotten zijn toch vrij groot, er zitten antennes aan. Het verbaasde me ook dat de wedstrijd gewoon uitgespeeld werd, want ik hield mijn hart vast over wat er kon gebeuren, ook gezien de onvrede bij de harde kern van PEC over de maatregelen." De clubleiding had besloten geen sfeeracties, spandoeken en alcohol toe te staan tijdens de derby.

Lees meer:
0 reacties