Perez over Oranje-verdediger: "Je moet hem oproepen als rechtsbuiten"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Kenneth Perez is zeer onder de indruk van Bayer Leverkusen-speler Jeremie Frimpong. De Deense oud-voetballer stelt dat bondscoach Ronald Koeman de international niet op moet roepen als verdediger. Donderdag bewees Frimpong opnieuw zijn waarde voor Leverkusen, door in de slotfase gelijk te maken tegen West Ham United.

"Je moet Frimpong niet oproepen als verdediger, maar als rechtsbuiten, want dat is wat hij doet", zegt Perez bij ESPN. "Ik heb de cijfers van hem, hij heeft de meeste balcontacten in de zestien van de tegenstander. Nou, dat heeft een rechtsback meestal niet. Hij is eigenlijk alleen maar bezig met aanvallen daar. Het is eigenlijk gek om hem op te roepen als back, want hij speelt dan back in een 4-3-3 en dat kan hij echt niet zo goed."

"Daaruit komt waarschijnlijk ook zijn onzekerheid", zo vervolgt de Deense analist. "Waar ze daar (bij Bayer Leverkusen, red.) voor zorgen, is dat hij altijd iemand achter hem heeft die het verdedigen voor zijn rekening neemt, dan kan hij naar hartenlust naar voren."

Perez denkt dat zowel Dumfries als Frimpong tegelijk op het veld kunnen staan. "Je kan hem als rechtsbuiten opstellen, maar dan moet hij de concurrentiestrijd aangaan met de spelers die daarvoor in aanmerking komen en beoordelen of hij beter is dan zij, maar als back zou ik het niet meer doen", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties