Perez wil wisseling in basis zien: "Is gewoon niet zijn toernooi"

Kenneth Perez bij Dit was het weekend van ESPN
Kenneth Perez bij Dit was het weekend van ESPN Foto: © Screenshot ESPN

Memphis heeft nog niet zijn stempel kunnen drukken op het spel van Oranje dit EK. Kenneth Perez is kritisch op de oud-aanvaller van PSV.

"Het probleem van Memphis is dat hij te graag betrokken wil zijn bij het spel", analyseerde Perez bij ESPN, "Hij zakt zo diep in. Schijnbaar heeft hij een bepaalde macht, dat de middenvelders hem moeten zoeken. Maar je moet hem helemaal niet inspelen. Hij komt vrij op de gevaarlijkste plek op het veld. Daar lijdt hij nu veel balverlies."

Perez snapt wel dat hij nog altijd in de basis staat. "Je hoeft hem niet te wisselen, want dan haal je de hiërarchie overhoop. Maar ruil hem dan om met Cody Gakpo. Gakpo zorgt dat hij de spitspositie op een andere manier invult. Dan houd je Memphis ook tevreden."

"Ik snap dat het lastig is om in te grijpen, maar je hebt maximaal een maand om je doel te bereiken. Memphis heeft weinig tot geen inbreng in dit elftal. Hij is niet onderscheidend. Bekijk zijn clubcarrière maar. Dit is gewoon niet zijn toernooi", besluit Perez.

Lees meer:
0 reacties