Polak over eigen ziekte: "Ik ben net onkruid, ik val niet om"

Sjaak Polak
Sjaak Polak Foto: © Orange Pictures

Sjaak Polak is ook dit seizoen de trainer van de vrouwen van ADO Den Haag. De oud-speler van FC Twente maakte in april van dit jaar bekend dat hij blaaskanker heeft. Bij het programma De Voetbalkantine van ESPN gaat Polak in op zijn huidige gezondheidssituatie.

"Het gaat met ups en downs", zo begint Polak. "Het ging in het begin heel goed. Daarna dacht ik dat het wel heel erg goed ging, maar nu gaat het een beetje met ups en downs." De trainer geeft aan dat het om blaaskanker gaat. "Ja, dat is geen pretje. Het is sowieso niet leuk om te hebben, voor andere mensen ook niet. Het is best wel moeilijk."

De ziekte heeft ook invloed op zijn werk als trainer. "Ja, maar de groep is er destijds goed mee omgegaan", zo legt Polak uit. "Deze groep ook. Sommigen zijn het gelukkig al bijna vergeten. Maar ze zien aan mij ook wel dat ik heel hard werk en dat het op een gegeven moment ook een beetje opraakt. Maar ik probeer gewoon positief te blijven. De kansen die er zijn, die pak ik gewoon. Ik ben net onkruid. Ik ga niet om, echt niet.

Voor Polak is het een vanzelfsprekendheid dat hij positief blijft. "Ik denk niet dat ik de enige ben. Bij ons in de jeugd is ook iemand getroffen. Als ik die dan zie, dan ben ik er goed vanaf gekomen. Dat meisje heeft zoveel dingen ondergaan. Het is een verschrikkelijke ziekte. Je ontkomt er niet aan. Je denkt dat je gezond bent, maar in één keer pats, dan draait de heel wereld om. Dan is het de thuissituatie, dat was voor mij het allermoeilijkst. Thuis met de kinderen, dat kwam voor mij heel hard aan."

BetCity

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

De Eredivisie is terug! En dus komen Feyenoord, PSV en Ajax in actie tegen NEC, Cambuur en Go Ahead Eagles. Voor een overwinning van Feyenoord, PSV of Ajax krijg jij als nieuwe speler bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet! Voor welke club ga jij?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand