Portugal sterker zonder Ronaldo? "Het team was er wel klaar mee"

Cristiano Ronaldo in actie voor de nationale ploeg
Cristiano Ronaldo in actie voor de nationale ploeg Foto: © Pro Shots

Portugal speelde tegen Luxemburg zonder Cristiano Ronaldo. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez won met 9-0 en Youri Mulder was onder de indruk. De analist ziet de Portugezen als één van de favorieten voor het winnen van het EK, volgende zomer in Duitsland.

"Ze hebben een fantastisch elftal, ik denk dat zij een van de kanshebbers zijn voor het EK", zegt Mulder bij Ziggo Sport. "Als je kijkt naar Bernardo Silva, Bruno Fernandes, João Félix, Gonçalo Ramos, Rúben Dias, Rafael Leão. Alleen maar goede spelers."

Mulder gaat verder: "Het zijn allemaal sterren, en als er één coach is die dat goed weet te managen, dan is het Martínez wel. Die heeft dat gevoel, dat heeft hij ook bij België bewezen, om er echt een team van te smeden."

"Er is alleen één klein probleem", vervolgt Mulder. "Dat deed hij bij België misschien ook verkeerd: Hazard heeft hij te lang laten staan. Ik denk toch dat Portugal sterker is zonder Cristiano Ronaldo. Die Ramos, dat is een échte spits."

"Ik had bij het WK het gevoel dat het team er wel klaar mee was, dat ze voelden dat ze beter waren zonder hem." Waar ligt dat aan? "Dat kan het druk zetten zijn, of het feit dat alle aandacht bij hem ligt. Bij Zlatan was het op een gegeven moment ook zo bij Zweden", aldus Mulder.

Lees meer:
0 reacties