Profcoach zorgt voor ophef bij Jans: "Zeg dan dat hij niet speelt"

Ron Jans in Servië met RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing
Ron Jans in Servië met RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing Foto: © Pro Shots

FC Twente-trainer Ron Jans is de laatste weken geheimzinnig over de opstelling. De oefenmeester wisselde afgelopen zondag voor het duel met NEC de gehele voorhoede en dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

Zo kreeg RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing al vrienden over zich heen, die fanatiek Profcoach spelen. Van Wissing wist niet dat Virgil Misidjan niet zou spelen tegen NEC. "Ik heb het intern in de familie ook al", reageert Jans voor de camera van RTV Oost. "Mijn jongste zoon zegt: Zeg dan even dat Daan Rots niet speelt, dan kan ik hem eruit halen. Maar ik wil ook in dat spel boven hem eindigen. Maar ik ben ook zo stom dat ik mijn eigen spelers dan rouleer", knipoogt hij.

"Het is moeilijk te voorspellen, maar we hopen dat we heel veel wedstrijden moeten spelen en dan heb ik er ook wel vertrouwen in dat we op sommige posities spelers rust kunnen geven en een ander speeltijd", aldus Jans, die wel blij is dat zijn wissels tegen NEC niet voor schade hebben gezorgd.

"We hebben in Nijmegen best wat geluk gehad met de uitslag. Maar het rust geven heeft wel geholpen. Daarnaast geven de prestaties van spelers ook een duidelijker beeld wie op dat moment op een bepaalde positie de nummer één is en wie de de nummer twee", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand