PSV heeft schip met geld in zicht: "Dan waarschijnlijk al 50 miljoen"

Het Philips Stadion
Het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Mocht PSV de komende vier duels winnen, dan is er een financiële mijlpaal bereikt, dat schrijft Eindhovens Dagblad. PSV zit dan bij de 36 deelnemers aan de nieuwe opzet van de Champions League.

Rik Elfrink heeft onderzoek gedaan en schrijf in het dagblad: "Een competitie die vanaf de zomer van 2024 bij een conservatieve begroting jaarlijks minstens 42 miljoen euro oplevert (exclusief recettes). Zelfs bij een voorzichtige schatting komt er dus veel geld binnen. Als PSV goed presteert wordt het al snel meer."

Elfrink legt uit hoe het zit. "Met een tussenronde erbij is het waarschijnlijk al 50 miljoen euro. In theorie kan PSV over bijna vier weken (op 2 april) al verzekerd zijn van deelname aan de volgende editie van de Champions League, als een van de eerste ploegen van Europa. Maar dan moet er in de eredivisie nog wel afgerekend worden met Go Ahead Eagles (uit), FC Twente (thuis), NEC (uit) en Excelsior (uit). Dit staat los van de strijd om de landstitel, want de nummer twee van de huidige eredivisie gaat ook rechtstreeks naar het hoofdtoernooi van de Champions League", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties