'Quincy Promes in afwachting van uitleveringszaak vrijgelaten'

Quincy Promes namens Spartak Moskou
Quincy Promes namens Spartak Moskou Foto: © Pro Shots

Quincy Promes zit niet langer vast in Dubai. De voormalig Ajacied en Oranje-international zat sinds begin dit jaar vast nadat zijn chauffeur een aanrijding met een huurauto had veroorzaakt.

In Nederland is Promes natuurlijk veroordeeld en na zijn arrestatie verzocht Nederland Dubai om de voetballer uit te leveren. Bij verstek is Promes twee keer veroordeeld. Voor zijn aandeel in cocaïnehandel kreeg hij zes jaar celstraf, terwijl hij tot anderhalf jaar werd veroordeeld voor het neersteken van zijn neef. Deze zaak loopt momenteel in hoger beroep.

Naar aanleiding van zijn veroordeling in de drugszaak was een internationaal opsporingsbevel uitgegeven voor Promes. Sinds 2021 speelt Promes echter weer in Rusland, wat geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland. De vleugelaanvaller leek dus veilig te zitten, tot zijn incident in Dubai. Sindsdien zat hij in het Midden-Oosten vast, maar nu heeft hij zijn cel dus 'onder voorwaarden' mogen verlaten.

"In het algemeen mogen personen die in Dubai onder voorwaarden worden vrijgelaten het land niet verlaten", zo schrijft Het Parool. "Daarnaast is er vaak sprake van een borgsom, een meldplicht en de plicht om op elke oproep van de autoriteiten te verschijnen."

Lees meer:
0 reacties