Quincy Promes moet vrezen: "Daar staat vier tot zes jaar voor"

Quincy Promes in het shirt van Spartak Moskou
Quincy Promes in het shirt van Spartak Moskou Foto: © Pro Shots

Quincy Promes werd vorig jaar verdachte bij een steekincident. Nu is naar buiten gebracht dat de voormalig voetballer van FC Twente vervolgd gaat worden. Bram Moszkowicz stelt dat het niet vreemd is dat het zo lang duurt.

"Het heeft lang geduurd omdat de advocaat van Promes onderzoekswensen heeft en dat duurt vaak lang. Er gebeurt in zo'n zaak veel wat wij niet zien", zegt Moszkowicz, voormalig strafrechtadvocaat, bij Veronica Inside. "Promes is onschuldig tot hij is veroordeeld. Hij moet ook gewoon kunnen werken. Of ik vind of hij op het EK had kunnen spelen? Ik vind van wel. Zolang iemand niet veroordeeld is, moet je hem behandelen alsof hij onschuldig is."

Het kamp-Promes zou een poging tot schikking hebben gedaan richting het slachtoffer, een familielid van de aanvaller. "Daar zijn ze niet uitgekomen. Dat hoeft niet te betekenen dat hij daarmee schuld erkent", aldus Moszkowicz, die ook niet wil uitsluiten dat Promes wel iets gedaan heeft.

"Laten we aannemen dat er een goede officier van justitie op zit. Die zal goed gewogen hebben of hij tot vervolging over gaat. Zeker omdat het een bekende Nederlander is. Als hij in de fout gaat, komt er een ongelooflijke schadeclaim. De officier zal oprecht denken dat hij een zaak heeft. Op doodslag staat vijftien jaar en dit is poging tot doodslag. Volgens de richtlijnen van het OM staat daar vier tot zes jaar voor, gezien het letsel. Maar ik ken het dossier niet."

Montpellier - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain wint voor 50 (!) keer je inzet!

Wat doen de sterren van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Montpellier? Na een moeizaam gelijkspel afgelopen weekend zijn drie punten hard nodig. Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij nu 50 keer je inzet voor een overwinning van PSG! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
1/02
RKC Waalwijk
20:00
Go Ahead Eagles
vr
3/02
Fortuna Sittard
20:00
Sparta Rotterdam
za
4/02
FC Volendam
18:45
AZ
za
4/02
FC Emmen
20:00
Vitesse
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand