Quinten Timber: "Daarom maak ik geen deel uit van de EK-selectie"

Quinten Timber in duel tegen Duitsland
Quinten Timber in duel tegen Duitsland Foto: © Pro Shots

Quinten Timber heeft via social media meer duidelijkheid gegeven waarom hij geen deel uitmaakt van de EK-selectie van Oranje. De Feyenoord-middenvelder werd na het afhaken van Frenkie de Jong wel benaderd door bondscoach Ronald Koeman, maar moest aangeven dat hij nog altijd niet fit genoeg is om te kunnen trainen, laat staan spelen.

"De afgelopen dagen is er veel gezegd in de media over mijn beschikbaarheid voor de nationale ploeg", zo begint Timber op Instagram. "De waarheid is dat ik vlak voor het einde van het Eredivisieseizoen geblesseerd ben geraakt. Hoewel het elke dag wat beter ging, kon ik nog altijd niet zonder pijn of beperkingen trainen. Daarom maak ik geen deel uit van de selectie voor Euro 2024."

Timber baalt ontzettend dat hij er niet bij kan zijn tijdens het EK. "Ik was opgewonden en vereerd met de kans om mijn land op zo'n groot podium te vertegenwoordigen, maar het mocht niet zo zijn. Ik wens het team het beste en zal ze uiteraard vanuit huis supporten", aldus Quinten Timber.

Lees meer:
0 reacties