Rafael van der Vaart is zeer kritisch: "Hoe dom kan je zijn?!"

Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal
Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal Foto: © Studio Voetbal

PSV was zaterdagavond met 0-3 te sterk voor FC Twente, mede door de vroege rode kaart van Mees Hilgers. Pierre van Hooijdonk vond FC Twente echter ook voor de rode kaart niet bepaald herkenbaar voor de dag komen in De Grolsch Veste.

"Het werd geen echte test, ook omdat PSV in de beginfase ook de baas was", vertelt Van Hooijdonk in NOS Studio Voetbal. "Normaal zie je Twente volle bak gas geven en hebben de meeste ploegen het lastig daar. Dat was tegen PSV helemaal niet het geval. PSV zorgde daar zelf voor. Daardoor kreeg je heel veel lange ballen van Unnerstall en die waren allemaal voor PSV. Tot dat moment in de 23ste minuut van Mees Hilgers."

"Ook dat heeft met een stukje druk te maken, want staat PSV nog op de middellijn, dan wordt dit geen rode kaart", gaat Van Hooijdonk verder. Ibrahim Afellay haakt in en toont zijn onbegrip voor scheidsrechter Allard Lindhout. "Je begrijpt toch ook niet dat zo'n scheidsrechter hier de VAR voor nodig heeft om zo'n beslissing te nemen?"

"Maar hoe dom kan je zijn! Je speelt de bal te ver voor je uit. Oké, dat kan gebeuren. Maar om in de 23ste minuut er zó ingaan en daarmee de hele wedstrijd kapot te maken", reageert ook Rafael van der Vaart, waarna Van Hooijdonk weer inhaakt. "Hilgers is een goede speler en die jongen kan een keer iets stoms doen. Maar het risico wat hij met deze tackle nam... Je weet van tevoren dat je kunt vertrekken als je de bal niet hebt."

Maarten Stekelenburg zag de tackle ook en denkt dat Lozano van geluk mag spreken. "Het ergste risico is nog dat hij bijna iemand zijn carrière beëindigt", aldus de verslaggever. Het laatste woord is aan Van der Vaart. "Als je over de grond glijdt, prima. Maar hij houdt zijn been ook nog hoog en hij raakt hem precies. Het is dat Lozano nog opspringt, anders ben je gewoon je been kwijt."

Lees meer:
0 reacties