Rafael van der Vaart lyrisch: "Het gaat hem soms te makkelijk af"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart heeft ook gezien hoe Borussia Dortmund de finale van de Champions League heeft weten te bereiken. De Duitsers mazzelden een beetje in voorgaande rondes, maar staan toch in de eindstrijd om de Cup met de grote oren. Van der Vaart hoopt op een bevlieging van Donyell Malen in de finale.

"Ik zou het mooi vinden als Donyell Malen iets bijzonders kan doen in de eindstrijd", schrijft Van der Vaart in De Telegraaf. "Ik vind hem waanzinnig als aanvaller. Dat hij bij Dortmund in de laatste periode buiten de basis belandde, was vanwege een blessure. Toch kleeft er ook iets aan hem. Ik heb op tv al eerder gezegd dat ik waarschijnlijk zijn grootste fan ben."

"Ik mis alleen iets van vastigheid, dat hij wedstrijden lang achter elkaar top is", gaat de oud-international van Oranje verder. "Soms gaat het hem te makkelijk af en dan zien we hem weer even twee duels niet. Dat kan niet op dit niveau. Dat is kritiek, maar wel goedbedoelde kritiek, want hij moet naar dat constante, hoge niveau. Hij heeft alles in zich om aanvallend van wereldniveau te zijn, maar laat het mondjesmaat zien."

"Dat er na de finale een EK volgt, moet niet belangrijk zijn voor hem. Malen moet beseffen hoe goed hij in elke wedstrijd kan zijn. Ik heb hem wel eens vergeleken met Mbappé. Hij heeft één aspect in zijn spel dat Mbappé ook heeft: uit stand in één keer accelereren en weg zijn", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties