Rafael van der Vaart stevig aangepakt: "Pijnlijk om te zien"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk heeft zich - met een kwinkslag - kritisch uitgelaten over het optreden van Rafael van der Vaart voor de 'Ajax Legends'. Van der Vaart speelde een halfuur mee tegen Liverpool.

"Rafael werd met hoge verwachtingen en tromgeroffel binnengehaald. Ik heb er even de focus opgelegd. Op basis van zijn status was het zeker terecht dat hij een basisplaats had, maar hij was heel nonchalant. Een pisballetje geven, terwijl je in zo’n wedstrijd klinisch moet zijn", begon Van Hooijdonk in NOS Studio Voetbal kritisch aan zijn analyse.

Van Hooijdonk gebruikte zelfs beelden voor zijn analyse. "Kijk hier wordt hij gewoon overgeslagen", waarmee Van Hooijdonk beelden aantoont waar Van der Vaart met zijn handen in de lucht staat, maar overgeslagen wordt door Eyong Enoh. "Ik vond het pijnlijk om te zien, want hij is zo’n grote voetballer geweest. En hier een sliding, als Rafael een sliding maakt, dan gaat er iets verkeerd. Die dertig minuten vond ik uiteindelijk aan de lange kant."

Van der Vaart reageerde daarop instemmend. "Ik moet eerlijk zeggen, er is geen speld tussen te krijgen. Ik had op het veld al het gevoel dat ik werd overgeslagen en dit bevestigt het alleen maar", grapte de oud-middenvelder.

Lees meer:
0 reacties