Randy Wolters verkoopt horloges: "De duurste was 168.000 euro"

Randy Wolters
Randy Wolters Foto: © Pro Shots

Randy Wolters zit sinds afgelopen zomer zonder club, maar zit niet stil. De 32-jarige linksbuiten heeft een eigen bedrijf genaamd Horlogekluis. Hij probeert de meest exclusieve horloges voor klanten te regelen.

Wolters werkt samen met Mano, één van zijn beste vrienden. Maar het balletje is gaan rollen door Nico van der Horst, wat weer een jeugdvriend van Mano is. "Nico is tien jaar geleden geïmmigreerd naar Noord-Ierland en heeft daar zijn horloge-business Pride & Pinion opgezet", vertelt Wolters tegenover Voetbal International. "Hij heeft zijn eigen winkel en is op YouTube de grootste in zijn soort. Hij heeft bijna één miljoen abonnees."

"We zijn op een gegeven moment naar Belfast gevlogen en hij heeft ons laten zien wat er allemaal bij zo'n zaak komt kijken. We zijn mee geweest naar klanten en hebben zijn shop bezocht. Hij heeft ons daar de mooiste en zeldzaamste horloges laten zien", aldus Wolters. "Ik heb daar bijvoorbeeld een Rolex Daytona in mijn handen gekregen ter waarde van 1,3 miljoen euro. Dat soort horloges kom ik misschien maar één keer in mijn leven tegen."

"We kwamen ontzettend enthousiast terug in Nederland en dachten meteen: Dit gaat ons ding worden. We zijn eerst onder de vlag van Nico begonnen. Hij gaf ons adviezen, maar liet ons ook af en toe zwemmen en op ons bek gaan", zegt Wolters, die merkte dat het niet vanzelf ging. "Haha, wij kwamen terug uit Belfast en dachten: We gaan eventjes aan de lopende band horloges verkopen. We kwamen er toch wel achter dat het niet zo makkelijk is."

Wolters geeft aan dat het een tijdje duurt om vertrouwen te kweken en contacten op te bouwen. "Dankzij Nico is het voor ons ook makkelijker om exclusieve horloges te vinden die onze klanten zoeken. Er is tot nu toe nog geen horloge geweest dat we niet hebben kunnen regelen. We verkopen aan jongens uit de Eredivisie, Bundesliga, Premier League en Serie A. Ik heb natuurlijk een groot netwerk in het binnen- en buitenland. Door mond-tot-mondreclame komen steeds meer spelers bij ons terecht."

De profvoetballer denkt ook niet alleen aan de verkoop. "Een half jaar geleden was er bijvoorbeeld een voetballer die een bepaald horloge wilde van een half kilo roségoud. Hij was best een klein mannetje en wij vonden dat horloge veel te groot voor hem. Anders kreeg je een beetje het effect dat eerst het horloge binnenkwam en daarna pas die jongen. Wij hebben hem toen geadviseerd om een ander horloge te nemen, ook al was die tienduizenden euro's goedkoper."

Er zaten echter ook een aantal flinke dure exemplaren tussen. "Ik wil niet overkomen als een popiejopie door met bedragen te smijten, maar de duurste was 168.000 euro. Dat bedrag gaat natuurlijk niet helemaal naar ons. Op ieder horloge zit een bepaalde marge. Laatst hebben we ook een horloge weggedaan voor 3.200 euro. Dat is net zo mooi."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 12 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Excelsior -
-
Vitesse -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
RKC Waalwijk -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand