Rene van der Gijp sneert: "Mijlenver verwijderd van die gasten"

Rene van der Gijp
Rene van der Gijp Foto: © Orange Pictures

René van der Gijp ziet dat er weinig echte sterkhouders in de huidige selectie van Oranje zitten. Volgens de analist is dat niet te vergelijken met vroeger. 

In KieftJansenEgmondGijp wijst Van der Gijp naar eerdere Oranje-elftallen. "We moeten niet vergeten dat wij echt grote spelers hebben gehad. Ronald Koeman was echt een hele grote speler, met een enorme staat van dienst", begint hij. "Hij heeft bij Ajax, PSV, Feyenoord en FC Barcelona gespeeld. Waanzinnig. En bij al die clubs ook trainer geweest. Het is een krankzinnige carrière."

Volgens Van der Gijp zijn er in het huidige Nederlands elftal geen toppers meer te vinden. "Het staat in geen verhouding met Depay, De Ligt en De Jong", stelt de oud-prof. "Dat is in vergelijking met Gullit, Koeman, Rijkaard en Van Basten niks. Dat zit daar niet iets onder, maar het is daar gewoon mijlenver van verwijderd van die gasten."

Van der Gijp voorspelt dat de huidige spelers van Oranje in de toekomst minder herinnerd zullen worden als de namen de namen van vroeger." Als Depay over tien jaar in Manchester komt, dan zeggen ze: dat is die gozer die hier twee jaar op de bank heeft gezeten. Als ze het al weten"

Lees meer:
0 reacties