René van der Gijp ziet 'briesende aap' bij Nederlands elftal

René van der Gijp
René van der Gijp Foto: © Pro Shots

René van der Gijp heeft zich vrijdagavond geërgerd aan een aantal spelers van het Nederlands elftal. De oud-international zag dat sommige Oranje-spelers vreemd gedrag vertoonden.

"Ik zie die jongens in een cirkeltje staan en dan staat Memphis nog zijn laatste gebedjes aan die jongens te vertellen", begint Van der Gijp bij De Oranjewinter. "Dan komt Dumfries er nog overheen voor de laatste sacramenten waarschijnlijk. Waar zit ik naar te kijken? Dan zie ik Wout Weghorst en dat wordt allemaal gevoed door mensen die die jongens niet even de waarheid durven te vertellen. Dan zie ik die Weghorst als een briesende aap twintig minuten over dat veld rennen. Naar zijn vrouw, naar zijn neef, naar zijn nicht, naar zijn zaakwaarnemer, naar zijn broer."

"Zou er nou niet iemand tegen hem kunnen zeggen: Wout, ga even lekker onder de douche staan, joh. Gewoon even lekker tien minuutjes. Even alles vergeten en alles weer in het juiste perspectief. Bakkie thee en de bus in en weer lekker naar het hotel?", vraagt Van der Gijp zich af. "Nee, iedereen voedt dit soort onzin."

Ook Memphis Depay moet het ontgelden. "Kijk, Memphis is een prima speler. Het is geen internationale topspeler, dat is het niet. Want wat is namelijk het vervelende in de top: daar wordt gekeken naar wat je niet kan. In de subtop wordt gekeken naar wat je wel kan", meent Van der Gijp. "Dus bij Lyon was hij op zijn plek, maar bij Barcelona zeiden ze: Hij heeft wel veel balverlies. Bij Manchester United zeggen ze: Hij doet soms wel moeilijke dingen. Daarom past hij daar niet."

"Maar het is een weergaloze speler en hij wordt dadelijk topscorer aller tijden van Nederland", voorspelt de analist. "Dat is razend knap. Maar houd die onzin voor in de kleedkamer. Dat is toch potsierlijk om naar te kijken, zo met zijn allen in de middencirkel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/12
Heracles Almelo
21:00
Sparta Rotterdam
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
zo
3/12
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand