RKC-doelman Vaessen op het veld gereanimeerd, keeper is bij kennis

Etienne Vaessen wordt behandeld, spelers van RKC en Ajax staan om hem heen
Etienne Vaessen wordt behandeld, spelers van RKC en Ajax staan om hem heen Foto: © Orange Pictures

RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen is op het veld gereanimeerd. Vervolgens is hij in de kleedkamer verder behandeld. Dat meldt verslaggever Cristian Willaert bij ESPN.

Vaessen is inmiddels per ambulance op weg naar het ziekenhuis. Volgens Yvonne van Beek, RKC-watcher van het Brabants Dagblad, is de doelman bij kennis. Dat schrijft de journaliste op X, voorheen bekend als Twitter.

In de slotfase van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax ging het gruwelijk mis met Vaessen. De doelman kwam in botsing met Ajax-spits Brian Brobbey en leek daarna direct knock-out te gaan. Medische staf spoedde zich richting Vaessen, terwijl de spelers van RKC en Ajax een cirkel om de doelman heen vormden.

Brobbey sloeg ondertussen een kruisje, terwijl spelers van RKC zichtbaar aangeslagen waren. Zij werden in tranen in de armen genomen door medewerkers van de club. Ondertussen werden er doeken omhooggehouden rondom Vaessen, die uiteindelijk op een brancard werd weggedragen.

Vaessen was ook bij kennis toen hij van het veld werd gedragen, zo vertelt RKC-directeur Frank van Mosselveld aan ESPN. "Hij was aanspreekbaar, maar wist totaal niet meer wat er gebeurd is. Maar hij reageerde weer. Ik wil een groot compliment maken aan de medische mensen. Zij hebben meteen gereanimeerd volgens het medisch protocol."

Lees meer:
0 reacties