Robben: "Misschien ben ik dan wel manager bij een supermarkt"

Arjen Robben
Arjen Robben Foto: © Orange Pictures

Arjen Robben werd zondagavond rondom het Nations League-duel tussen Nederland en België door de KNVB in het zonnetje gezet. De voormalig international werd, samen met Robin van Persie, benoemd tot bondsridder van de KNVB.

"Het is wel bijzonder", vertelt Robben aan De Telegraaf. "Je staat in een mooi rijtje van internationals. Ik ben dankbaar voor alle vormen van waardering en erkenning. Het is ook leuk om iedereen weer te zien. Zo’n kleine reünie, ook al is het maar kort, is altijd leuk. De een is zaakwaarnemer, de ander trainer. Leuk om te weten wat iedereen nu doet."

"Het is niet meer moeten, maar mogen", gaat de voormalig PSV'er verder. "Ik breng vooral heel veel tijd door met mijn gezin en sport veel. Na de jaren die ik gemist heb, wil ik nu extra van het gezin genieten. Mijn vrouw werkt twee dagen in de week, dus ik moet twee dagen huisman zijn. Daarnaast doe ik drie keer in de week padellen. En ik ben trainer van Be Quick onder 15, waar mijn oudste zoon Luca in speelt. Dat is Divisie 4, best een hoog niveau. Het is leuk om op deze manier met het spelletje bezig te zijn. Je bent met z’n allen ergens mee bezig. Het zijn nog jonge gasten. Dus je bent ze aan het opleiden en af en toe ook een beetje opvoeden. Daar heb ik veel plezier in."

"Ik weet niet wat mijn uiteindelijke ambitie zal zijn. Ik ga uiteindelijk wel weer iets doen. Ik ga niet, tot ik er niet meer ben, helemaal niks doen. Maar voor nu haal ik hier plezier uit en vind ik het genoeg. Ik ga niet de ambitie uitspreken ’over vijf jaar zie je me terug als hoofdtrainer of als technisch directeur’. Misschien ben ik dan wel manager bij een supermarkt. Het kan nog alle kanten op. Ik ben ook geen type dat per se in de spotlights hoeft. Laat me nu maar relaxt het leven leiden", aldus de voormalig voetballer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
7/01
AZ
18:45
Vitesse
za
7/01
Fortuna Sittard
20:00
Go Ahead Eagles
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand