Ron Jans: "Daar kan ik Marco van Basten heel goed mee helpen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans presteert dit seizoen uitstekend met FC Twente. Marco van Basten vraagt zich af wat iemand een goede trainer maakt, iets waar Jans wel een antwoord op heeft.

"Daar kan ik hem heel goed mee helpen", reageert de ervaren oefenmeester in de uitzending van Rondo op Ziggo Sport. "Dat is niet te definiëren." Jans krijgt de lachers op zijn hand, maar gaat daarna dieper in op het antwoord. "We hebben voor de uitzending even gezeten", doelt hij op Van Basten. "Op wat voor moment, met wat voor spelersgroep, met wat voor leiding binnen een club, dan is er niet één trainer."

"Soms heb je iemand nodig die de boel helemaal wakker schudt en opbouwt", vervolgt Jans. "Soms heb je iemand nodig dat de rust er blijft. Een trainer moet aan zoveel criteria voldoen. Je kunt niet zeggen: dit is de ideale trainer. Dat is het mooie van de zoektocht. Je moet het niet vinden, het zoeken is veel leuker dan het vinden."

Jans heeft wel een goed beeld van zichzelf als trainer. "Ik probeer als trainer bij elke speler, maar ook bij iedereen in de staf de juiste knop te vinden. Dan moet je eerst weten wie jezelf bent en dat duurt ook wel een paar jaar, hoor. Ik weet het nog lang niet, maar het is wel veel meer dan vroeger. Je weet nu beter waar je kracht ligt en kent je valkuilen. Daar moet je ook in blijven vallen, alleen steeds minder vaak."

Montpellier - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain wint voor 50 (!) keer je inzet!

Wat doen de sterren van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Montpellier? Na een moeizaam gelijkspel afgelopen weekend zijn drie punten hard nodig. Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij nu 50 keer je inzet voor een overwinning van PSG! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
1/02
RKC Waalwijk
20:00
Go Ahead Eagles
vr
3/02
Fortuna Sittard
20:00
Sparta Rotterdam
za
4/02
FC Volendam
18:45
AZ
za
4/02
FC Emmen
20:00
Vitesse
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand