Ronald de Boer lovend over talent: "Hij is echt een hele goede"

Ronald de Boer
Ronald de Boer Foto: © Orange Pictures

Ronald de Boer is al enige tijd actief binnen de jeugdopleiding van Ajax. De oud-voetballer vertelt bij Inside Ajax dat hij onder andere actief is als mentor van vijf talenten in de jeugdopleiding.

"Ik ben skillcoach en mentor van vijf toptalenten", begint De Boer. "Er zitten leuke talenten tussen. Ik vind Mark Verkuijl een hele goede. Hij is echt een spil, heeft de agressiviteit en denkt aan het teambelang." Ook ploeggenoot van Verkuijl bij de O18, Damián van der Vaart, kan lof rekenen. "Je moet wapens in je bezit hebben en dat heeft Damián. Het is een vereiste om een bepaald wapen te hebben."

In het verleden speelde De Boer zelf ook in de jeugdopleiding van Ajax en later in het eerste elftal. Hier kreeg hij te maken met spelers als Jan Wouters. "Het was een keiharde leerschool. Daar moest je echt geen dolletje mee plegen. Als je die door de benen ging spelen, dan ging het tekeer. Echt zagen. Ik heb dingen gezien die nu echt niet meer zouden kunnen. Nu zou hij naar de kant worden geroepen en twee weken bij het tweede elftal gaan spelen."

Lees meer:
0 reacties