Ronald de Boer tipt Koeman: "Kan wel, maar tegen mindere ploegen"

Ronald de Boer
Ronald de Boer Foto: © Pro Shots

Ronald de Boer denkt dat Ronald Koeman moet overwegen om Ian Maatsen bij Oranje te halen. De vleugelverdediger van Borussia Dortmund speelde nog niet namens Oranje, maar is volgens de oud-Ajacied de ideale kandidaat voor het Nederlands elftal tijdens het EK.

"Er is natuurlijk een vacature bij Oranje, nu Hartman geblesseerd is. Dan heb je Blind en Aké, maar Aké hoort in mijn ogen op links centraal en Blind kan wel linksback, maar liever tegen mindere ploegen", vertelt De Boer bij Ziggo Sport. "Maatsen kan het zeker in een vijfmansachterhoede geweldig. Hij heeft snelheid, kracht en ook techniek. Soms gaat het nog weleens fout, maar in mijn ogen is hij een moderne linksback. Hij wil altijd vooruit."

"Het gaat nog weleens mis, maar dat is misschien ook dat jeugdige. Hij heeft zólang niet gespeeld bij Chelsea en nu speelt hij bijna elke wedstrijd negentig minuten. Hij wordt volwassen", aldus De Boer, die Maatsen adviseert in Dortmund te blijven. "Als je weet dat je gaat spelen bij Chelsea: oké. Maar je hebt hier naam gemaakt, dus ik zou niet zo snel weggaan."

Lees meer:
0 reacties