Ronald de Boer zou opstelling Oranje wijzigen: "Hij is geweldig"

Ronald de Boer
Ronald de Boer Foto: © Orange Pictures

Ronald de Boer denkt dat het Nederlands elftal in de halve finales van het EK tegen Engeland kans maakt op de finale. Wel zou de voormalig voetballer van Ajax en FC Barcelona de opstelling op een paar plaatsen aanpassen.

De Boer weet namelijk ook dat Oranje anders voor de dag moet komen dan tegen Turkije. "Zeker tegen Engeland", vertelt hij aan VoetbalPrimeur. "Tegen Turkije vond ik dat wij dik favoriet waren. Dan neem je ook het heft in handen. Nu is het voor mijn gevoel fifty-fifty. Dan accepteer je dat je soms wat meer vanuit de omschakeling moet spelen."

"Tegen Engeland speel je met een andere insteek dan tegen de Turken", gaat De Boer verder. De voormalig international zou Oranje wijzigen voor het duel van woensdagavond. "Xavi Simons en Steven Bergwijn gaan eruit. Ik zou kiezen voor snelheid op rechts, voor Donyell Malen dus."

Als aanvallende middenvelder kiest De Boer voor Memphis. "Maar wel met het idee: functioneert hij niet, dan in de rust eruit. Ik vond hem iets beter spelen tegen Turkije, toen hij op 'tien' stond. Tegen Engeland zullen we soms onder druk komen te staan. Als je wat meer ruimte in de rug van de tegenstander hebt, vind ik Wout Weghorst niet geweldig. Daarom kies ik voor Joshua Zirkzee."

Ook verdediger Micky van de Ven maakt indruk op De Boer. "Hij is geweldig. Hij verdient bijna een basisplek, maar Aké heeft het prima gedaan. Die is ook de laatste wedstrijd niet door de mand gevallen. Maar het is lekker dat je weet dat je zo'n speler op de bank hebt zitten", aldus De Boer.

Opstelling Ronald de Boer: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Memphis; Malen, Zirkzee, Gakpo.

Lees meer:
0 reacties