Ronald Koeman wijst: "Sommige clubs hebben daar hun mond vol van"

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman schroomt niet om met vijf verdedigers te spelen bij het Nederlands elftal. Waar veel liefhebbers vinden dat Oranje in een opstelling met vier mandekkers hoort te spelen, wil de bondscoach zeker niks weten van dat 'DNA'.

Ook bij FC Barcelona liet Koeman ook 5-3-2 spelen, iets wat hem veel kritiek opleverde. "Maar er bestaat helemaal geen papier waarop het DNA van Barcelona staat omschreven. Dat DNA is gewoon winnen, prijzen pakken", zegt hij bij de NOS. "Natuurlijk wil elke trainer Barcelona graag attractief en aanvallend laten spelen. Maar dat is afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt. Met de beste spelers ter wereld is het makkelijker."

De bondscoach gaat verder: "Sommige clubs hebben hun mond vol over DNA. In Nederland is Ajax een goed voorbeeld, kijk waar die club nu staat... Daar moet het altijd de intentie zijn om goed te spelen, het publiek te vermaken. Maar als je niet kunt winnen, maar wel probeert mooi en aanvallend te spelen... Dat ziet er niet uit", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties