Nieuws - Voetbalverslaafd.nl - Voetbal Nieuws https://www.voetbalverslaafd.nl/rss/nieuws fdsfd De Waard wil Van Praag opvolgen: ''Voor PSV en Ajax is genoeg gezorgd'' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/217943/de-waard-wil-van-praag-opvolgen-voor-psv-en-ajax-is-genoeg-gezorgd https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/217943/de-waard-wil-van-praag-opvolgen-voor-psv-en-ajax-is-genoeg-gezorgd Pieter de Waard hoopt in de toekomst Michael van Praag op te volgen als voorzitter van de KNVB. De algemeen directeur van Telstar, die al twaalf jaar die functie bekleed bij de club uit Velsen-Zuid, heeft heldere ideeën over de toekomst.

"De top, Ajax en PSV met name, krijgt het steeds beter", zegt de 58-jarige De Waard in gesprek met De Volkskrant. "Voor dat establishment is de laatste jaren goed genoeg gezorgd. Nu zijn de andere clubs aan de beurt."

De Waard is deze week een heuse campagne begonnen, die moet leiden tot zijn uitverkiezing bij de KNVB. Hij zet ook hoog in op het amateurvoetbal, dat lijdt onder geldgebrek, een afnemend aantal jeugdleden en weglopende vrijwilligers. "Als directeur van Telstar, met al zijn problemen, voel ik wat de amateurs voelen. In zekere zin ben ik een prof met amateurproblemen", aldus De Waard.

De 58-jarige bestuurder wil de 'Robin Hood' van het Nederlandse voetbal worden en een taartpuntje van de rijkdom weghalen bij de topclubs, om de armen te laten groeien. "De top moet breder, de weerstand groter. Het speelveld mag, nee het moet gelijkwaardiger", geeft hij aan.

De Waard barst van ideeën. "Ik zou het bijvoorbeeld prachtig vinden als Marco van Basten ambassadeur zou zijn van de KNVB, als een soort geweten van ons voetbal. Iemand die zich uitlaat over actuele zaken. Andere voormalige toppers zou ik meesturen op missies. We mogen veel trotser zijn op ons voetbal en op onze toppers."

]]>
Fri, 08 Mar 2019 12:35:11 +0100
Wesley reageert op breuk met Yolanthe: ''Ik heb het verknald'' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/217543/wesley-reageert-op-breuk-met-yolanthe-ik-heb-het-verknald https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/217543/wesley-reageert-op-breuk-met-yolanthe-ik-heb-het-verknald Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau gaan waarschijnlijk scheiden. Sneijder heeft nu voor het eerst op de breuk gereageerd.

"Ik heb het verknald. Meerdere keren", laat de recordinternational van het Nederlands elftal weten op Instagram. "Mijn gezin verdient rust. Ik vraag nogmaals om respect voor onze privacy. We zijn nog niet gescheiden."

Sneijder laat zich er niet over uit wat er precies is gebeurd. Yolanthe heeft nog niet gereageerd op de breuk. Het stel was sinds mei 2009 samen en trouwde in juli 2010. Wesley en Yolanthe kregen samen een zoon (Zess Xava). Sneijder heeft samen met zijn jeugdliefde Ramona nog een zoon (Jessey).

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik heb het verknald. Meerdere keren. Mijn gezin verdient rust. Ik vraag nogmaals om respect voor onze privacy. We zijn nog niet gescheiden.

Een bericht gedeeld door Wesley Sneijder (@sneijder10official) op

]]>
Wed, 06 Mar 2019 12:19:54 +0100
Wesley Sneijder en Yolanthe gaan scheiden: ''Besloten uit elkaar te gaan'' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/217446/wesley-sneijder-en-yolanthe-gaan-scheiden-besloten-uit-elkaar-te-gaan https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/217446/wesley-sneijder-en-yolanthe-gaan-scheiden-besloten-uit-elkaar-te-gaan Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau-Sneijder gaan scheiden. Dat heeft het management van het tweetal laten weten.

"Yolanthe en Wesley hebben besloten uit elkaar te gaan", aldus de agent van het bekende duo aan het Algemeen Dagblad. "Zij hopen op respect voor hun privacy. Beiden houden een voorlopige pers- en mediastop."

Het tweetal zal volgens de manager in elk geval niet meer samenleven. Of zij ook juridisch gaan scheiden, wil ze niet zeggen. Over de reden voor de breuk wil het stel niets kwijt. Wesley, recordinternational van het Nederlands elftal, en Yolanthe trouwden in 2010 en kregen in 2015 hun zoontje Xess Xava.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cute gypsy houses #blablabla ????

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The ones that love you will never make you wonder...

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Endless love.. ??

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

]]>
Tue, 05 Mar 2019 17:19:00 +0100
Drie manieren om VEEL GELD met toppers in Spanje, Duitsland en Italië https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/216763/drie-manieren-om-veel-geld-met-toppers-in-spanje-duitsland-en-italie https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/216763/drie-manieren-om-veel-geld-met-toppers-in-spanje-duitsland-en-italie FC Barcelona bereikte woensdagavond de finale van het Spaanse bekertoernooi door met 0-3 te winnen bij Real Madrid. Dit weekend staat opnieuw de Clásico op het programma, maar ditmaal in de Primera División.

Voetbalverslaafd zet drie interessante manieren op een rij om flink wat geld te pakken! Want er zijn zeer interessante quoteringen. Als je je registreert, krijg je bovendien een twee fraaie bonussen bij Betsson.

Wie wint El Clásico?
Gaat FC Barcelona een voorschot nemen op de titel in Spanje? Als er zaterdagavond gewonnen wordt bij Real Madrid blijft de voorsprong op naaste achtervolger Atlético Madrid sowieso zeven punten. Een zege van FC Barcelona levert 2,45 keer je inzet op! Ook op een zege van Real Madrid staat een mooie quotering, namelijk 2,70.

Topper in Duitsland!
In de Duitse Bundesliga ontvangt nummer drie Borussia Mönchengladbach zaterdagmiddag nummer twee Bayern München, dat de achtervolging op Borussia Dortmund heeft ingezet. Toch is Gladbach een geduchte tegenstander. Zet twintig euro op de thuisploeg en je krijgt maar liefst 101 euro uitbetaald!

Hoge quotering op Juventus!
Juventus is opnieuw de koploper van Italië en stevent af op de titel in de Serie A. De voorsprong op nummer twee Napoli bedraagt maar liefst dertien punten. Zondag gaat Juventus op bezoek bij Napoli en een zege van De Oude Dame levert maar liefst 3,10 keer je inzet op! Tel uit je winst!

]]>
Fri, 01 Mar 2019 14:22:00 +0100
Hoogendijk: ''Tegenwoordig stuurt iedereen maar dickpics'' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/216762/hoogendijk-tegenwoordig-stuurt-iedereen-maar-dickpics https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/216762/hoogendijk-tegenwoordig-stuurt-iedereen-maar-dickpics Anouk Hoogendijk heeft inmiddels een punt achter haar actieve loopbaan gezet. De oud-speelster van Ajax was een van de populairste spelers in het vrouwenvoetbal en dat leidde ook tot roddels.

"De grappigste roddel over mij was toch wel dat ik iets met Viktor Fischer had", vertelt Hoogendijk bij Voetbal International. "Ik had hem nog nooit gezien of gesproken op de club, maar ik had een best wel mooi doelpunt gemaakt. En ik dacht dat ik het Doelpunt van de Maand zou winnen bij Ajax. Toen scoorde hij op de laatste dag met een stiftje, dus toen wist ik al dat die prijs naar hem ging."

Hoogendijk plaatste daarom op Twitter dat ze eindelijk dacht het mooiste doelpunt te hebben gemaakt, maar toen kwam Viktor Fischer. "Hij had niet eens Twitter, dus ik schreef het een beetje naar hem toe. Maar toen werd dat meteen helemaal opgeblazen in het nieuws: affaire tussen Fischer en Hoogendijk. Terwijl ik hem eigenlijk nog nooit gezien had. Dat vond ik wel grappig", aldus Hoogendijk, die wel regelmatig aandacht van de voetballers kreeg.

"Voetballers gaan je niet netjes op date vragen, maar ze tonen wel interesse", doelt ze op haar tijd bij Ajax en Arsenal. "Maar misschien bij FC Utrecht wel meer, daar heb ik ook nog gespeeld. Toen was ik ook jonger en sta je er meer voor open, denk ik. Misschien komt het dan meer op je af", meent Hoogendijk, die nu vooral via social media aandacht krijgt.

"Ho, heb je even? Tegenwoordig stuurt iedereen maar dickpics en dickfilmpjes", verklapt ze. "Dat is niet maandelijks ofzo hoor, soms wel wekelijks. Ik weet echt niet wat die mensen denken. Soms reageer ik er gewoon op om ze een beetje voor het blok te zetten. Maar één keer vroeg een man of ik hem met hoge hakken in z'n ballen wilde trappen. Dus je maakt nogal wat mee op social media."

]]>
Wed, 27 Feb 2019 13:19:00 +0100
Drie manieren om VEEL GELD te verdienen met de Champions League https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/214849/drie-manieren-om-veel-geld-te-verdienen-met-de-champions-league https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/214849/drie-manieren-om-veel-geld-te-verdienen-met-de-champions-league Ajax kwam vorige week in actie tegen Real Madrid, maar ook deze week staan er fraaie affiches in de achtste finales van de Champions League op het programma.

Voetbalverslaafd zet drie interessante manieren op een rij om flink wat geld te pakken! Want er zijn zeer interessante quoteringen. Als je je registreert, krijg je bovendien een twee fraaie bonussen bij Betsson.

Word rijk met Salah!
Vanavond neemt Liverpool het in eigen huis op tegen Bayern München. Liverpool verloor dit seizoen nog geen thuiswedstrijd in de competitie en Champions League. Mohamed Salah is de uitblinker met zeventien goals in de Premier League en drie in de Champions League. Gaat de Egyptenaar vanavond weer scoren en wint Liverpool? Dan krijg je maar liefst 6,70 keer je inzet!

Scoort Depay tegen FC Barcelona?
Olympique Lyon krijgt vanavond FC Barcelona op bezoek. Bij de Franse topclub zal Memphis Depay weer in de basis beginnen. Gaat de Nederlander scoren? Zet vijftig euro in en verdien maar liefst 157,50 euro bij een doelpunt van Depay.

Clean sheet Atlético?
Atlético Madrid ontvangt in eigen huis Juventus. De ploeg van trainer Diego Simeone hield in de groepsfase drie keer de nul in zes wedstrijden. Gaat dat ook tegen Juventus lukken? Dan krijg je 2,7 keer je inzet. Tel uit je winst!

]]>
Tue, 19 Feb 2019 15:05:00 +0100
Akelige beelden uit Alkmaar: Seuntjens per brancard van het veld https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/211787/akelige-beelden-uit-alkmaar-seuntjens-per-brancard-van-het-veld https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/211787/akelige-beelden-uit-alkmaar-seuntjens-per-brancard-van-het-veld Vervelende beelden uit Alkmaar. Oussama Idrissi en Mats Seuntjens botsten vol op elkaar tijdens AZ - FC Emmen. Seuntjens moest per brancard het veld verlaten. 

]]>
Sun, 03 Feb 2019 09:56:00 +0100
VIDEO | WTF! Trainer Italiaanse club geeft kopstoot aan assistent https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/210628/video-wtf-trainer-italiaanse-club-geeft-kopstoot-aan-assistent https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/210628/video-wtf-trainer-italiaanse-club-geeft-kopstoot-aan-assistent In de Italiaanse Serie C is een wedstrijd tussen Lucchese en Alessandria afgelopen weekend flink uit de hand gelopen.

Nadat Alessandria op een 0-2 voorsprong was gekomen, wist Lucchese dankzij treffers in de 47ste en 90ste minuut alsnog langszij te komen (2-2). Daarna liep het uit de hand, waarbij met name de trainer van Lucchese zich niet onbetuigd liet.

Gaincarlo Favarin deelde langs de zijlijn namelijk een kopstoot uit aan Gaetano Mancino, de assistent-trainer van Alessandria. Volgens Favarin werd hij de hele wedstrijd geprovoceerd door de bank van Alessandria, maar dat ontkent de uitploeg.

]]>
Mon, 28 Jan 2019 15:41:16 +0100
Boerrigter verklapt: ''Bij Celtic gingen we zuipen van de boetepot'' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/208583/boerrigter-verklapt-bij-celtic-gingen-we-zuipen-van-de-boetepot https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/208583/boerrigter-verklapt-bij-celtic-gingen-we-zuipen-van-de-boetepot Derk Boerrigter is inmiddels al twee jaar niet meer actief als voetballer. De 32-jarige aanvaller speelde twee periode bij Ajax. Boerrigter maakte in Amsterdam mooie momenten mee.

"Kampioen worden met Ajax was echt een hoogtepunt", zegt de aanvaller tegenover Voetbal International. "Ik heb daar ook wel mijn steentje aan bijgedragen met de goal tegen PSV onder andere. Daar was ik heel erg gelukkig mee. Het dieptepunt was het stoppen van mijn carrière."

Boerrigter verwacht niet terug te keren in het betaalde voetbal. "Nee, ik zie mezelf niet in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Na twee jaar is dat sowieso onmogelijk, hoewel ik van mezelf denk dat ik wel zou kunnen voetballen. Maar er moet een mooie uitdaging voor me liggen. Zolang die niet komt, zie ik geen reden om de voetbalschoenen weer uit de kast te gaan halen."

Boerrigter speelde drie jaar in Schotland en maakte ook buiten het voetbal mooie tijden mee bij Celtic. "Bij Celtic gingen we tussen kerst en nieuwjaar met de boetepot naar Londen. Dan gaan ze helemaal los, alleen maar zuipen. Van 's ochtends tot 's avonds", herinnert Boerrigter zich. "Dat begint al in het vliegtuig. Ik heb teamgenoten gezien die in de metro languit op de grond lagen."

"Dingen meegemaakt daar, dat is fantastisch", vervolgt de oud-speler. "Zuipen kunnen ze zeker. Als ik met dat niveau meega, dan vind je me niet meer terug. Dan lig ik in de goot. Deze gasten, dat is niet normaal, die kunnen zuipen. De trainer mocht niet mee, die moest thuisblijven."

]]>
Thu, 17 Jan 2019 13:02:00 +0100
'Verrassende' stap Babel: ''Had ook andere aanbiedingen voor veel geld'' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/208566/verrassende-stap-babel-had-ook-andere-aanbiedingen-voor-veel-geld https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/208566/verrassende-stap-babel-had-ook-andere-aanbiedingen-voor-veel-geld Ryan Babel is het komende half jaar weer in de Premier League te bewonderen. De oud-speler van Ajax vertrok verrassend na achttien succesvolle maanden bij Besiktas en gaat aan de slag bij Fulham. "Wie mijn carrière lang genoeg volgt, weet dat ik altijd voor een verrassing kan zorgen", lacht hij.

"Met de keuze voor Fulham de komende zes maanden zorg ik er juist wel voor in beeld te blijven bij Oranje", licht Babel zijn keuze toe tegenover De Telegraaf. "Mijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht had ook andere aanbiedingen voor veel geld in de bekende verre landen, maar samen met hem en mijn vader had ik al besloten om op topniveau te blijven spelen."

Babel was de afgelopen tijd een vaste waarde bij het Nederlands elftal. "Van bondscoach Ronald Koeman heb ik veel vertrouwen gekregen en ik hoop hem daarvoor terug te betalen door te helpen bij het winnen van de Nations League." De 32-jarige aanvaller keert nu terug in de Premier League. In 2007 maakte hij voor maar liefst zeventien miljoen euro de overstap van Ajax naar Liverpool.

"Ik vind het mooi om weer deel uit te maken van de Premier League", zegt hij. "Die stadions met allemaal een andere identiteit, maar toch allemaal typisch Engels, het maakt wedstrijden in de Premier League heel mooi. Ik verwacht nog steeds dezelfde Premier League, alleen zijn de spelers en de talenten van toen inmiddels grotendeels vervangen door nieuwe blikvangers en talenten. Maar het spel zal nog even snel, intensief, fysiek en in hoog tempo worden gespeeld."

]]>
Thu, 17 Jan 2019 12:12:43 +0100
ADO Den Haag boekt simpele zege op bezoek bij Willem II https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/204041/ado-den-haag-boekt-simpele-zege-op-bezoek-bij-willem-ii https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/204041/ado-den-haag-boekt-simpele-zege-op-bezoek-bij-willem-ii ADO Den Haag heeft vanavond in de Eredivisie een zege boekt. Op bezoek bij Willem II won de ploeg van Alfons Groenendijk met 0-3 van de Tricolores.

Na een kleine tien minuten spelen kwam ADO Den Haag vrijwel uit het niets op voorsprong. Erik Falkenburg, oud-speler van Willem II scoorde. Een keiharde pegel was de doelman van Willem II te machtig.

In de tweede helft verdubbelde ADO Den Haag de score. Lex Immers schoot richting de goal en doelman Timo Wellenreuther was niet opgewassen hiertegen. Een kwartier voor tijd besliste Immers de wedstrijd definitief. Hij kopte binnen uit een voorzet van Nassir El Khayati.

]]>
Fri, 14 Dec 2018 21:51:00 +0100
PEC Zwolle in eigen huis onderuit tegen Willem II https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/199087/pec-zwolle-in-eigen-huis-onderuit-tegen-willem-ii https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/199087/pec-zwolle-in-eigen-huis-onderuit-tegen-willem-ii PEC Zwolle heeft vanavond tegen Willem II opnieuw een nederlaag geleden. De Tilburgers waren in de hoofdstad van Overijssel met 0-2 te sterk voor PEC Zwolle.

Binnen tien minuten kwam Willem II op voorsprong in het Mac3Park Stadion. Damil Dankerlui kon bij de tweede paal binnenkoppen. Nog voor rust verdubbelde Willem II de score via topschutter Fran Sol.

Na rust kwam PEC Zwolle voor even in de wedstrijd. Vito van Crooij maakte de aansluitingstreffer. Niet veel later maakte Sol zijn tweede doelpunt van de wedstrijd uit een corner. Zwolle kwam nog wel terug in de wedstrijd. In de 82ste minuut scoorde Zian Flemming.

]]>
Fri, 09 Nov 2018 21:56:00 +0100
Ajax wint belangrijke wedstrijd van Benfica in extra tijd https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/196139/ajax-wint-belangrijke-wedstrijd-van-benfica-in-extra-tijd https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/196139/ajax-wint-belangrijke-wedstrijd-van-benfica-in-extra-tijd Ajax heeft vanavond in de derde speelronde van de Champions League een punt gepakt. Tegen Benfica kwam de ploeg van Erik ten Hag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Benfica begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuut al een grote kans. Andre Onana redde echter. De wedstrijd bleef op en neer gaan. De grootste kans voor Ajax was voor Nicolas Tagliafico. De omhaal van de Argentijn werd echter van de lijn gehaald door een verdediger van Benfica.

In de tweede helft bloedde de wedstrijd langzaam aan dood. Beide ploegen hadden moeite met het krijgen van grote kansen. De grootste kans was voor Donny van de Beek na fantastisch klaarleggen van Hakim Ziyech. Hij stuitte echter op de doelman van de Portugese grootmacht.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 22:51:00 +0200
Cillessen slachtoffer van 'Barça-rondo': ''Een soort walk of shame'' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/195011/cillessen-slachtoffer-van-barca-rondo-een-soort-walk-of-shame https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/195011/cillessen-slachtoffer-van-barca-rondo-een-soort-walk-of-shame Jasper Cillessen maakte in 2016 de overstap van Ajax naar FC Barcelona. De doelman van het Nederlands elftal is geen vaste waarde bij de Spaanse topclub, maar ontwikkelt zich wel.

Cillessen maakte direct kennis met een rondo, waarbij Messi, Iniesta, Neymar en Suárez de bal in een duizelingwekkend tempo van voet tot voet lieten gaan. "We hebben een speciale regel bij Barcelona", vertelt Cillessen in Voetbal International. "Als de bal tijdens een rondo zestig keer wordt rondgetikt, in drie series van twintig, vormen de andere spelers een haag. Daar moet dan degene die in het midden staat doorheen lopen."

"Terwijl iedereen je een tik op je kop mag geven", vervolgt Cillessen. "Een soort walk of shame. In het begin had ik het zwaar tijdens die rondo's. Ik probeerde het simpel te houden en dat is op dit niveau al lastig genoeg. Ik stond vaker in het midden dan me lief was. Gelukkig heb ik flinke progressie geboekt. Dit seizoen is het me pas één keer overkomen. Dat was een rondo na een oefenwedstrijd, ik was wat vermoeid. Tja, dan zal je het weten ook."

De sluitpost heeft er veel van geleerd. "In alle opzichten ben ik een betere keeper geworden bij Barcelona", weet Cillessen. "Dat komt door het dagelijkse topniveau op de trainingen. En in de bekerwedstrijden die ik speel. In het voetballende gedeelte heb ik stappen gemaakt en ook wat de specifieke keepers-aspecten betreft. Dat kan niet anders met het tempo waarin de partijspelen gaan en de topkwaliteit van de spelers voor je neus."

]]>
Thu, 18 Oct 2018 12:28:00 +0200
Koeman 'hartstikke trots' na Oranje-overwinning: ''Als je de drie debutanten ziet...'' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/194404/koeman-hartstikke-trots-na-oranje-overwinning-als-je-de-drie-debutanten-ziet https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/194404/koeman-hartstikke-trots-na-oranje-overwinning-als-je-de-drie-debutanten-ziet Ronald Koeman is 'hartstikke trots' na de 3-0 overwinning van het Nederlands elftal op Duitsland. Volgens de bondscoach gaat Oranje een mooie toekomst tegemoet. 

"Dit heeft iedereen nodig", aldus Koeman voor de camera van de NOS. "Niet alleen de bondscoach, niet alleen de spelers, maar heel Nederland. Dat zag je ook aan de reactie van de mensen, aan hoe blij iedereen is met dit resultaat. We kunnen echt trots zijn." 

Ondanks de feeststemming plaatst Koeman wel een kanttekening. "Laat duidelijk zijn dat we zeker zeer moeilijke momenten hebben gehad. Maar over het algemeen was het echt gewoon goed. Dit geeft zo veel vertrouwen voor de komende tijd."

"We hebben laten zien dat we geweldig kunnen voetballen. Als je de drie debutanten ziet... Die zijn straks, over drie of vier jaar, nog zoveel sterker. Ik zie echt een grote toekomst voor het Nederlands voetbal", aldus Koeman, doelend op Denzel Dumfries, Steven Bergwijn (beiden PSV) en Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge). 

]]>
Sun, 14 Oct 2018 10:28:00 +0200
BREAKING | Doorbraak kunstgras Eredivisie: ''Er ligt concreet een voorstel op tafel'' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/193626/breaking-doorbraak-kunstgras-eredivisie-er-ligt-concreet-een-voorstel-op-tafel https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/hoofdnieuws/193626/breaking-doorbraak-kunstgras-eredivisie-er-ligt-concreet-een-voorstel-op-tafel Volgens veel clubs moet het kunstgras verdwijnen in de Eredivisie, maar voor sommige clubs is het wegens geldgebrek geen optie. Er lijkt echter een doorbraak te komen doordat de Nederlandse topclubs bereid zouden zijn om Europees televisiegeld af te staan.

''Er ligt nu concreet een voorstel op tafel'', vertelt AD-journalist Maarten Wijffels bij Fox Sports. ''Voor het eerst is er echt een doorbraak over het hele gesteggel over kunstgras in de Eredivisie. De topclubs geven aan dat zij bereid zijn om hun Europese televisiegeld voor een deel af te staan aan de andere clubs.''

''Dat betekend dat er minimaal 10% van de Europees spelende clubs vanaf 2021 verdeeld worden over de andere clubs. Omdat de UEFA een extra Europese competitie gaat toevoegen is er meer garantie voor Nederlandse clubs om Europees te spelen, dus die Europese geldstromen zullen gaan verbeteren'', besluit Wijffels.

]]>
Mon, 08 Oct 2018 23:19:00 +0200
Oppermachtig Ajax wint met speels gemak van AZ Alkmaar https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/193366/oppermachtig-ajax-wint-met-speels-gemak-van-az-alkmaar https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/193366/oppermachtig-ajax-wint-met-speels-gemak-van-az-alkmaar Ajax heeft het gelijke spel tegen Bayern Munchen van afgelopen dinsdag een goed vervolg gegeven. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 5-0 van AZ Alkmaar.

Al na drie minuten spelen kwam Ajax op voorsprong in de Amsterdam Arena. Donny van de Beek schoot de bal achter Marco Bizot na een mooie pass van Dusan Tadic. Meteen na rust verdubbelde Ajax de score. Kasper Dolberg, die de rebound binnenschoot na een schot van Hakim Ziyech.

Niet veel later viel de 3-0 voor Ajax. Een afstandschot van Daley Blind werd van richting veranderd door Ricardo van Rhijn en viel binnen. Na een uur spelen scoorde Ziyech na een geweldige solo. Het werd ook nog 5-0 voor Ajax door een goal van Tadic.

]]>
Sun, 07 Oct 2018 18:35:00 +0200
Nederland kan niet voor verrassing zorgen en verliest van Frankrijk https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/188416/nederland-kan-niet-voor-verrassing-zorgen-en-verliest-van-frankrijk https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/188416/nederland-kan-niet-voor-verrassing-zorgen-en-verliest-van-frankrijk Het Nederlands Elftal is er zondag niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen tegen wereldkampioen Frankrijk. In het duel om de Nations League werd in Parijs met 2-1 verloren.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Oranje op achterstand in Stade de France. Een afvallende bal werd ongelukkig terug gekopt door Quincy Promes, waarna Kyllian Mbappe simpel kon afronden.  Na twintig minuten spelen in de tweede helft kwam Nederland wat beter in het spel. Hier werd vrijwel meteen van geprofiteerd.

Eerst was er een grote kans voor Georginio Wijnaldum, die voorlangs schoot. Nog geen minuut later was daar de gelijkmaker van Ryan Babel. Een kwartier voor tijd kwam Frankrijk weer op voorsprong. Olivier Giroud kon voor Virgil van Dijk komen en scoorde met een schitterende volley.

]]>
Sun, 09 Sep 2018 22:36:00 +0200
VIDEO| Wat een gigantische blunder van Liverpool-doelman Allison! https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/187142/video-wat-een-gigantische-blunder-van-liverpool-doelman-allison https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/187142/video-wat-een-gigantische-blunder-van-liverpool-doelman-allison Allison Becker is goed begonnen in de goal bij Liverpool. Zaterdagmiddag ging de doelman echter gruwelijk in de fout en dit kostte hem een tegengoal! Wat een gigantische blunder!

]]>
Sat, 01 Sep 2018 15:02:00 +0200
ADO Den Haag boekt simpele zege tegen Fortuna Sittard https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/185426/ado-den-haag-boekt-simpele-zege-tegen-fortuna-sittard https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/185426/ado-den-haag-boekt-simpele-zege-tegen-fortuna-sittard ADO Den Haag heeft vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Promovendus Fortuna Sittard werd met 3-1 verslagen door de club uit de Hofstad.

Na een klein halfuur spelen kwam ADO Den Haag op voorsprong in eigen huis. Melvyn Lorenzen werd door Tom Beugelsdijk weggestuurd en rondde knap af. Vijf minuten voor rust verdubbelde ADO Den Haag de score. Nasser El Khayati scoorde vanaf de penaltystip.

Na rust ging ADO Den Haag door met scoren. In de 55ste minuut maakte El Khayati zijn tweede doelpunt van de avond, op aangeven van Lorenzen. El Khayati kon zijn derde treffer van de avond maken uit de strafschop, maar deze keer miste hij. Semedo maakte nog een aansluitingstreffer voor Fortuna Sittard.

]]>
Fri, 24 Aug 2018 21:51:00 +0200
'Jasper Cillissen maakt afspraak en blijft nog een jaar bij Barcelona' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/184561/jasper-cillissen-maakt-afspraak-en-blijft-nog-een-jaar-bij-barcelona https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/184561/jasper-cillissen-maakt-afspraak-en-blijft-nog-een-jaar-bij-barcelona Even leek het erop dat doelman Jasper Cillessen deze transferperiode zou gaan vertrekken bij FC Barcelona. Het Spaanse medium AS meldt nu echter dat de keeper nog een jaar bij de Catalanen blijft.

Deze transferperiode bleek er volop belangstelling voor Cillessen te zijn. Hij werd dan ook gelinkt aan tal van buitenlandse clubs waaronder AS Roma en Liverpool. Beide ploegen kozen met Robin Olsen en Alisson Becker uiteindelijk voor een andere keeper en kunnen inmiddels geen aankopen meer doen omdat de transferperiode is gesloten.

In het contract van de keeper staat een clausule van zestig miljoen euro. Het Spaanse medium meldt echter dat er een afsrpaak is gemaakt dat hij nog één seizoen als tweede keeper bij Barcelona blijft. In ruil daarvoor zal de club volgend jaar zomer meewerken aan een transfer, terwijl het contract van Cillessen nog tot 2021 loopt.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 21:15:00 +0200
VIDEO| Fantastische inspirerende beelden van speeches Guardiola! https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/183978/video-fantastische-inspirerende-beelden-van-speeches-guardiola https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/183978/video-fantastische-inspirerende-beelden-van-speeches-guardiola De gloednieuwe documentaire over Manchester City heeft schitterende beelden opgeleverd. Onder meer van de speeches van Josep Guardiola, de succestrainer van de Engelse grootmacht. Onderstaand een geweldig voorbeeld! Inspirerend!

]]>
Fri, 17 Aug 2018 19:17:16 +0200
Ajax imponeert en bereikt play-offs Champions League https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/183396/ajax-imponeert-en-bereikt-play-offs-champions-league https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/eerste-elftal/183396/ajax-imponeert-en-bereikt-play-offs-champions-league Ajax heeft zich verzekerd van een plek in de play-offs van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag won de return tegen Standard verdiend met 3-0 en dat was ruim voldoende na de 2-2 in de heenwedstrijd.

Ajax maakte een uitstekende indruk in de Johan Cruijff Arena en nam al in de eerste helft afstand van Standard door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en Matthijs de Ligt. In de play-offs treft Ajax nu Dinamo Kiev uit Oekraïne. Ajax begon goed en al snel kreeg Huntelaar een grote kans, maar hij schoot oog-in-oog met Standard-doelman Guillermo Ochoa naast.

Even later probeerde Lasse Schöne het met een vrije trap vanaf zo’n twintig meter, maar de bal belandde in de muur. Halverwege de eerste helft kreeg Ajax goede kansen via Matthijs de Ligt (kopbal rakelings langs de paal) en Schöne (schot over). Vlak voor het halfuur spelen kreeg Standard zijn eerste kans, maar André Onana kon het schot van Samuel Bastien makkelijk pakken.

Daarna nam Ajax in korte tijd afstand van Standard. Na een halfuur scoorde Huntelaar de 1-0 uit een voorzet van David Neres, maar Huntelaar stond wel buitenspel. Amper vier minuten later maakte De Ligt er ook 2-0 van nadat een kopbal via Renaud Emond in het doel van Ochoa belandde. Vlak voor de rust kwam Ajax bijna op 3-0 door Neres. Na een aanval via meerdere Ajax-spelers kwam de bal bij Neres, maar hij schoot op de paal.

Aan de tweede helft begon Ajax direct goed en in de 46ste minuut scoorde Neres de 3-0 na een weergaloze actie in het strafschopgebied van Dusan Tadic. Neres hoefde de bal alleen maar achter Ochoa te schuiven. Na een uur spelen kwam Standard bijna op 3-1, maar Paul-José M’Poku raakte de paal. Vlak daarna kwam Ajax weer goed weg nadat Emond maar net naast schoot. Daarna werd het spel minder, al kreeg Neres zo’n tien minuten voor tijd nog wel een schietkans. De Braziliaan schoot echter in het zijnet nadat hij de bal van Tadic kreeg.

In de laatste tien minuten kreeg Huntelaar nog een goede kans na een aanval via diverse Ajacieden, maar Ochoa stond goed opgesteld. Vlak daarna kwam Donny van de Beek, die weer op de bank begon, binnen de lijnen voor Neres. Hij was gelijk gevaarlijk met een afstandsschot, maar Ochoa redde goed. M’Poku had nog de eretreffer op zijn schoen, maar Onana bracht redding. In de blessuretijd was Standard alsnog dicht bij de 3-1, maar de lat voorkwam een goal van de Belgen.

]]>
Tue, 14 Aug 2018 22:27:00 +0200
'Reserve Real Madrid mag niet weg en gaat in staking' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/transfers-geruchten/182004/reserve-real-madrid-mag-niet-weg-en-gaat-in-staking https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/transfers-geruchten/182004/reserve-real-madrid-mag-niet-weg-en-gaat-in-staking Een bijzonder verhaal uit Madrid. Middenvelder Mateo Kovacic ziet een bijrol in de Spaanse hoofdstad niet langer zitten en stuurt daarom aan op een vertrek. De koninklijke wil daar echter niet aan mee werken.

Dergelijke dingen gebeuren natuurlijk wel vaker. Kovacic is echter zo klaar met de club dat hij besloten heeft om te staken. Nadat er een gesprek had plaatsgevonden tussen de clubleiding en de 24-jarige Kroaat heeft hij aangegeven voorlopig niet deel te nemen aan de trainingen. Kovacic vindt dat hij in Madrid vele te weinig speeltijd krijgt en heeft inmiddels al drie keer een verzoek tot transfer ingediend bij de club.

Kovacic is inmiddels alweer drie jaar in diesnt bij Real Madrid. Daarin kon hij nog niet imponeren en vervulde hij ook geen belangrijke rol. Tijdens de laatste twee Champions League finales zat de Kroaat de hele wedstrijd op de bank. Tijdens de competitie speelde hij wel af en toe. Zijn contract loopt nog tot 2021.

]]>
Mon, 06 Aug 2018 21:29:00 +0200
Belgisch international wil vertrekken: ''Hij wil dichter bij zijn familie zijn'' https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/transfers-geruchten/181676/belgisch-international-wil-vertrekken-hij-wil-dichter-bij-zijn-familie-zijn https://www.voetbalverslaafd.nl/nieuws/transfers-geruchten/181676/belgisch-international-wil-vertrekken-hij-wil-dichter-bij-zijn-familie-zijn Er gaan al langere tijd berichten rond over een vertrekwens van Thibaut Courtois. De doelman zou willen vertrekken bij zijn club Chelsea. Dat nieuws is nu bevestigd door zijn zaakwaarnemer Cristophe Henrotay.

De Belgisch international wil graag naar Real Madrid. ''Ik lees overal dat Chelsea zegt dat de keuze aan Courtois is, maar hij heeft de club duidelijk laten weten dat een transfer naar Madrid voor hem de beste optie is'', aldus Henrotay tegen The Sun. ''Het is belangrijke beslissing voor hem, want hij wil dichter bij zijn familie zijn en Chelsea heeft al een aanbieding ontvangen.''

Courtois heeft nog maar een eenjarig contract bij de Engelse topclub. ''Chelsea kan nu een goed bedrag voor hem krijgen en een vervanger aantrekken of ze zullen volgende zomer hetzelfde moeten doen zonder dat ze nog geld voor hem krijgen. Het is begrijpelijk dat sommige mensen verontwaardigd zijn omdat hij wil vertrekken. Maar dit is een menselijke beslissing'', besluit Henrotay. 

]]>
Sat, 04 Aug 2018 12:50:04 +0200