Ruud Gullit kritisch op international: "Maakt het extra lastig"

Ruud Gullit aan tafel bij voetbaltalkshow Rondo
Ruud Gullit aan tafel bij voetbaltalkshow Rondo Foto: © Pro Shots

Ruud Gullit is nog niet overtuigd van de kansen van Oranje op het EK in Duitsland. De voormalig international ziet op het middenveld een aantal problemen liggen, ook als Frenkie de Jong wél aanwezig is.

"Voor het middenveld heeft Nederland de beschikking over goede spelers, maar de top van Europa… We missen bepalende spelers", schrijft Gullit in De Telegraaf. "Iemand zoals Toni Kroos. Dankzij hem is Duitsland nieuw leven ingeblazen. In ons land wordt dan altijd Frenkie de Jong naar voren geschoven. Het is vervelend om te zeggen, maar waarop is dat gebaseerd? Op het WK in Qatar hebben we hem te weinig gezien."

"Nu komt hij terug van een blessure, wat het extra lastig maakt", gaat de oud-voetballer verder. "Of hij de Nederlandse Toni Kroos is? Of die vergelijking fair is of heeft hij toch zijn beperkingen als leider van een elftal als Oranje op het hoogste niveau? Ik denk dat hij het qua spel in zich heeft. Hij kan een geweldige speler zijn, maar voorlopig kunnen we alleen maar hopen dat hij die rol van Kroos bij Duitsland oppakt bij Oranje."

"Het vraagt om een bepaalde persoonlijkheid. Of hij dat in zich heeft, moeten we nog zien. Bij het WK hoopten we ook op De Jong en Memphis Depay, maar het was tot de kwartfinale tegen Argentinië uiteindelijk Cody Gakpo die het verschil maakte. Als je dit allemaal op een rijtje zet: welke verwachtingen mag je dan koesteren? Ik verwacht dan niet dat Nederland Europees kampioen wordt, al blijf je hopen op een stunt", aldus Gullit.

Lees meer:
0 reacties