'Ruud van Nistelrooij in gesprek met club over trainersfunctie'

Fred Rutten, Andre Ooijer en Ruud van Nistelrooij
Fred Rutten, Andre Ooijer en Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

In de zoektocht naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen heeft Club Brugge gesproken met Ruud van Nistelrooij. Dat meldt De Telegraaf dinsdagavond. De voormalig topspits zit zonder club sinds hij in de zomer van 2023 opstapte bij PSV.

Club Brugge is na het ontslag van Ronny Deila op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Het management van Van Nistelrooij wil zich niet uitspreken over interesse van de Belgische topclub. De oud-spits heeft er geen geheim van gemaakt dat hij zijn trainersloopbaan weer wilde oppakken.

Van Nistelrooij sprak onlangs ook oriënterend met zijn oude club SC Heerenveen, maar daar is hij momenteel geen kandidaat meer. De Friezen zijn in gesprek met Maurice Steijn en Rick Kruys om de aan het eind van dit seizoen vertrekkende Kees van Wonderen op te volgen.

Club Brugge is een interessante optie voor Van Nistelrooij, waarbij zijn oud-teamgenoot Mark van Bommel een inspiratie is voor de oud-spits van Real Madrid en Manchester United. Van Bommel blies zijn trainerscarrière nieuw leven in bij Royal Antwerp FC, waar hij afgelopen seizoen landskampioen mee werd. Of Van Nistelrooij daadwerkelijk de nieuwe trainer van Club Brugge wordt, valt te bezien. De Belgen tasten op dit moment de hele trainersmarkt af. Ook Schalke 04-trainer Karel Geraerts zou in beeld zijn.

Lees meer:
0 reacties