Ruud van Nistelrooij werd benaderd: "Hij is anders en appte mij"

FC Twente eindigde dit seizoen op een derde plek in de Eredivisie en Sem Steijn was uiteindelijk de clubtopscorer van de Tukkers. Ruud van Nistelrooij heeft de aanvallende middenvelder, die maar liefst 17 keer wist te scoren, een paar tips gegeven tijdens een privétraining. 

"Het ging daar ook over het staan ten opzichte van de bal. Maar ook hoe je staat ten opzichte van de keeper", vertelt de voormalig profvoetballer in de Cor Potcast. "Ik sta haakser achter de bal, maar hij heeft een andere, eigen manier om lekker te trappen. Het gaat erom dat je de bal in de verre hoek of in de korte hoek over je standbeen kan trappen. Zo staan dat dat beide nog mogelijk is, dat is het startpunt van zo'n training", legt Van Nistelrooij uit.

"Het hoeft niet per se hetzelfde te zijn als ik vroeger", benadrukt hij. "Hij is anders en moet weten wat voor hem het beste is. Hij appte mij en toen heb ik gezegd dat hij naar Heesch moest komen. Daar wonen wij. Toen heb ik de amateurclub daar gebeld. Mijn zoontje heeft daar gespeeld en ik heb het meubilair van de kantine gesponsord, dus dat mocht wel. Toen hebben we een halfuurtje op het veld gestaan. Hij nam ballen mee, hij had alles bij zich", aldus Van Nistelrooij. 

Lees meer:
0 reacties