Sarina Wiegman naar Ajax, Feyenoord of PSV? "Wil in de top werken"

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman Foto: © Orange Pictures

Sarina Wiegman maakt al jaren furore in het vrouwenvoetbal. De bondscoach van de Engelse vrouwen, die eerder met de OranjeLeeuwinnen én Engeland Europees kampioen werd, staat niet direct te trappelen om de overstap te maken naar het mannenvoetbal.

"Ik geef een politiek antwoord", zegt Wiegman in gesprek met de Volkskrant. "Ik werk nu in de top. Ik heb de beste faciliteiten. Ik werk met de beste spelers van de wereld. Ik zie geen enkele reden waarom ik weg zou gaan."

"Is het per definitie beter om naar het mannenvoetbal te gaan?", vraagt Wiegman zich af. "Dat wordt aangenomen, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. En dan maar meteen een antwoord op die andere vraag: ja, een vrouw kan een mannenteam coachen. Vrouwen werken in de meest uiteenlopende functies, maar bij voetbal wordt gevraagd of het kan."

Volgens voetbalanalist Leonne Stentler zou Wiegman een club als FC Twente niet doen. "Ik denk dat dat klopt", reageert de 54-jarige bondscoach, die dan de vraag krijgt of ze openstaat voor Ajax, Feyenoord of PSV. "Nee, nee, daar ga ik verder niet op in", lacht ze. "Ik wil in de top werken, dat doe ik nu en ik ga geen stap terug doen, dat is het enige wat ik erover wil zeggen."

"Mannenvoetbal is voor mij in elk geval niet de heilige graal", vervolgt Wiegman. "Op dit moment ben ik heel tevreden in het vrouwenvoetbal. Ik ben begonnen bij Ter Leede, daarna ADO Den Haag. Nederland. Nu Engeland. Ik ben bezig met presteren, en tegelijkertijd probeer ik de wereld in positieve zin te veranderen. Een combinatie waarvan ik zeker weet dat ik er gelukkig van word."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/12
Heracles Almelo
21:00
Sparta Rotterdam
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
zo
3/12
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand