"Schouten ging vanaf hier naar Bologna, zo zou je het willen zien"

Jerdy Schouten
Jerdy Schouten Foto: © Orange Pictures

Jerdy Schouten is bezig aan een goede periode in Italië en debuteerde onlangs zelfs voor het Nederlands elftal. De middenvelder speelde bij Excelsior en werd aangeboden bij Feyenoord, maar de club hapte niet toe. Dat scenario wil Feyenoord niet opnieuw meemaken, want Mats Wieffer gaat wel de stap van Kralingen naar Zuid maken.

De ontwikkeling van Wieffer vertoont overeenkomsten met die van Jerdy Schouten, ziet ook Martijn Krabbendam van Voetbal International. Hij werd toentertijd aan Feyenoord gelinkt en getipt door Ferry de Haan, destijds technisch directeur bij Excelsior. Feyenoord deed, mede door geldgebrek, geen poging bij Schouten. Bologna betaalde wel en heeft, drie jaar later, een Nederlands international in huis. Wieffer ziet Schouten dan ook wel als voorbeeld.

"Zoals Schouten vanaf hier naar Bologna gegaan is, zou je het graag willen zien", wordt Wieffer door Voetbal International in een interview aan de officiële website van de Keuken Kampioen Divisie geciteerd. "Maar daar moet nog veel voor gebeuren. Ik bedenk niet: volgend jaar wil ik dit of dat. We zien wel wat er komt. Ik moet nog veel dingen verbeteren, al vind ik dat ik op de goede weg ben en beter begin te spelen."

"Ik ben nu veel verder dan in het eerste jaar dat ik bij het eerste van Twente zat"
Mats Wieffer

"Ik ben nu veel verder dan in het eerste jaar dat ik bij het eerste van Twente zat. Aan de bal, fysiek: dat heb ik enorm geleerd. Ik was toen nog een dun mannetje, die een beetje aan het kijken was hoe het ging. Als iemand schreeuwde, dacht ik: Zo… Het hoort er allemaal bij. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe beter je wordt. Daar draait het om."

Niemand weet of Mats Wieffer het zal gaan redden in De Kuip, maar dat was bij Jerdy Schouten ook de vraag geweest, merkt Krabbendam op. Schouten zet zijn ontwikkeling nu door op een hoger niveau, een kans die Wieffer nu van Feyenoord krijgt. Feyenoord biedt hem de voorwaarden, in de hoop dat hij dan ook écht de nieuwe Jerdy Schouten wordt.

Sevilla - AS Roma

Sevilla of AS Roma wint voor 100 (!) keer je inzet!

Sevilla - AS Roma. De eerste Europese finale deze maand en wij kijken ernaar uit! Welke club pakt een Europese prijs en welke club blijft met lege handen achter?
Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij 100 keer je inzet bij een zege van Sevilla of AS Roma! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
do
1/06
FC Utrecht
21:00
Sparta Rotterdam
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
zo
4/06
Sparta Rotterdam
18:00
FC Utrecht
do
8/06
Winner Semi-final 1
20:00
Winner Semi-final 2
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand