Schouten wil naar Oranje: "Misschien pas ik wel naast Frenkie"

Jerdy Schouten
Jerdy Schouten Foto: © Pro Shots

Jerdy Schouten kijkt tegenwoordig niet meer ontspannen naar het Nederlands elftal. Hij denkt altijd 'hoe had ik het daar gedaan?', zo vertelt de middenvelder van PSV aan Voetbal International.

"Een wedstrijdje ontspannen voetbal kijken, is al heel wat jaren geleden. Dus ik kijk nu wel iets anders naar Oranje. Ze hebben twee keer gewonnen, dat was het belangrijkste", zegt Schouten. "Dat moest ook gebeuren, dus daarvoor alle credits naar het Nederlands elftal. Dat er nog bepaalde stappen kunnen worden gemaakt, daar is denk ik iedereen het over eens."

Hij heeft als doel om bij Oranje te komen. "En ik geloof erin dat het lukt. Ik denk dat je dat altijd moet uitspreken. Want als je er zelf niet in gelooft, dan gelooft niemand erin. Dus het is zeker één van de doelen die ik hier heb. Zo goed spelen voor PSV dat ik aanmerking kom voor Oranje. Een droom als spelen op een EK wil ik zeker nog graag verwezenlijken", maakt Schouten duidelijk.

De positie naast Frenkie de Jong is en blijft een discussiepunt bij Oranje. Warom dat is, durft de PSV'er niet te zeggen. "Maar achteraf vind ik het toch wel jammer dat ik niet naast hem heb kunnen spelen toen ik erbij was. Dat was uit tegen Wales. Die wedstrijd ging eigenlijk best prima. Maar dat was dus niet met het A-elftal."

"Nu er toch veel te doen blijft over de plek naast hem, denk ik: Had ik toen maar die kans gekregen, dan had ik nu geweten of ik er pas of niet. Maar nu kriebelde het bij mij wel dat ik dacht: Misschien pas ik wel goed op de plek naast Frenkie. Nou die kans moet ik dan maar verdienen. Maar het is heel simpel: de route naar Oranje gaat via PSV", aldus Schouten.

Lees meer:
0 reacties