Schreuder krijgt advies: "Tadic moet gewoon op links spelen"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder gaf na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard toe dat zijn keuze om met Dusan Tadic in de spits te beginnen, niet goed uitpakte. Oud-internationals Kees Kist en Pierre van Hooijdonk pleiten dan ook voor een basisplaats voor Brian Brobbey.

"Géén Tadic in de spits hoor! Dat vind ik bittere armoede", zegt Kist in gesprek met De Telegraaf. "Tadic moet gewoon op links spelen. Dáár is hij op zijn best, daar doet hij met zijn passeeracties gewoon wat hij moet doen en is hij heel groot. Tadic is een linkerspits, géén centrumspits."

"Nou, dan hebben we Brobbey. Vind ik wel een goeie, maar eigenlijk is hij op dit moment nog meer een pinchhitter", gaat de topscorer aller tijden van AZ verder. "Kijk: als je Brobbey in de spits wil neerzetten, zal Schreuder zijn systeem misschien ook op hem moeten aanpassen. Een systeem met twee spitsen én hangende vleugelspelers die in de bal komen en van daaruit verder gaan voetballen."

Pierre van Hooijdonk deelt de mening van Kist. "Zoals Brobbey tegen Fortuna die bal van Tadic intikte, is zoals een echte spits dat doet. Ik denk zelf niet dat Tadic dat op die manier gedaan zou hebben als de rollen omgekeerd waren. Brobbey koos instinctief als echte spits de juiste positie, terwijl andere typen spelers toch de neiging hebben om veel in de bal te komen. En die zijn op zo’n moment dan niet op de goede plek", aldus Van Hooijdonk.

Sevilla - AS Roma

Sevilla of AS Roma wint voor 100 (!) keer je inzet!

Sevilla - AS Roma. De eerste Europese finale deze maand en wij kijken ernaar uit! Welke club pakt een Europese prijs en welke club blijft met lege handen achter?
Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij 100 keer je inzet bij een zege van Sevilla of AS Roma! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
do
1/06
FC Utrecht
21:00
Sparta Rotterdam
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
zo
4/06
Sparta Rotterdam
18:00
FC Utrecht
do
8/06
Winner Semi-final 1
20:00
Winner Semi-final 2
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand