Schrikbewind bij ADO? "Weer mensen die negatieve energie verspreiden"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Dirk Kuyt begon dit seizoen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Bij ADO Den Haag moet de oud-international de club weer richting Eredivisie helpen. Na twee wedstrijden staat de club uit de hofstad echter puntloos onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. Er lijkt wederom van alles aan de hand bij ADO.

Schrikbewind

Na de teleurstellende periode onder leiding van het Chinese United Vansen moest de nieuwe eigenaar, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bolt voor een frisse wind zorgen in Den Haag. De eigenaar en multimiljardair David Blitzer kent het stadion echter alleen van foto's en zijn zetbaas, Ignacio Beristain, zou volgens sommigen een schrikbewind voeren bij ADO, zo weet De Telegraaf. Dyral Janmaat is de technisch manager bij ADO, maar zit nog in zijn leerproces. Beristain zou Janmaat als loopjongen gebruiken, de Spanjaard houdt het technisch beleid voor het eerste elftal in eigen hand.

Communicatie Kuyt

Kuyt zou bij ADO veel communiceren met John Metgod en Chris van der Weerden, zijn technische stafleden. Verder heeft hij echter nauwelijks contact met mensen binnen de club. "Of ik me daar bewust van weg houd? Ik proef en voel dat mijn energie en aandacht moeten uitgaan naar het veld en resultaat halen”, aldus trainer-coach Kuyt. "Voor mij is alles heel duidelijk, misschien voor andere mensen niet helemaal. Daryl is aangesteld als technisch manager, maar ook in opleiding, lerend."

"Men moet niet vergeten waar de club vandaan komt", zo gaat Kuyt verder. "Vorig jaar is de club in een heel moeilijke situatie overgenomen en ik merk dat er sindsdien enorm veel stappen zijn gemaakt en er stapje voor stapje structuur komt in deze club. Misschien is het goed dat we daar als club binnenkort eens meer duidelijkheid over geven, maar de tijd is er in het voetbal niet altijd. Ik voel in ieder geval op míjn gebied, op het voetbaltechnische, dat er heel veel structuur komt. Ik heb een heel goede connectie met Daryl. Het is ook mijn eerste job, als hoofdtrainer, en wij vormen echt een team.”

Kamp Rob Jansen

Waar voorheen het kamp van Martin Jol de scepter zwaaide, wordt nu vooral beweerd dat de mensen van Rob Jansen de dienst uit gaan maken bij ADO. Kuyt, Janmaat, Metgod en Van der Weerden hebben nauwe banden met Rob Jansen. Dirk Kuyt werd door Rob Jansen voorgedragen als nieuwe coach. "Er zijn altijd weer mensen die negatieve energie willen verspreiden, die vaak ver van de waarheid ligt. Op het moment dat ik hulp nodig heb met aantrekken van spelers, dan krijg ik alle hulp van de technische mensen en Daryl, waarmee ik dus dagelijks contact heb. Ik richt me alleen op de langetermijnvisie met mijn team. Over andere plekken binnen de club kan ik niet oordelen.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
1/10
NEC
12:15
Vitesse
zo
1/10
Excelsior
14:30
Sparta Rotterdam
zo
1/10
Heracles Almelo
14:30
PEC Zwolle
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 6 13 16
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 6 18 14
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand