Scorende Brobbey maakt rake opmerking: "Dat deed hij nu niet"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © ESPN

Brian Brobbey was zaterdagavond belangrijk voor Ajax. Met zijn treffer hielp hij zijn ploeg op weg waarna uiteindelijk een 2-1 overwinning volgde. Brobbey ging na afloop van het duel bij ESPN in op zijn doelpunt en de wissel die in de tweede helft volgde.

"Ik denk dat het de eerste helft goed ging. De tweede helft was een beetje inkomen, maar voelde wat aan mijn hamstring. Vandaar dat ik eraf moest." Over zijn goal was Brobbey tevreden. "Het was een hele goede goal. Ik draai mooi weg en ik tik rustig binnen." De assist kwam van Taylor met een hakje. "Ik weet niet op dat voor mij bedoeld was'. Ook had hij het over Bart Vriends, zijn directe tegenstander. "In zijn podcast (Cor Potcast, red.) zegt hij altijd dat hij voor me moet staan, maar dat deed hij nu niet. Ik zie de podcast soms voorbijkomen en dan luister ik een beetje. Hij heeft me ook uitgenodigd, dus ik moet even kijken of ik ga", vertelt Brobbey.

Na rust werd het beduidend minder bij Ajax. "Ik denk dat we wel sloppy werden, we gaven te veel ruimte weg. Vandaar dat zij ook een goal maakten. We hebben wel goed gevochten zodat ze de 2-2 niet konden maken. Daar kunnen we wel trots op zijn."

Tot slot spreekt Brobbey nog over de campagne tegen haat die gevoerd wordt door de club. "We krijgen heel veel berichten. Zoals je weet zijn dat bij mij racistische dingen. Het kan allemaal niet door de beugel, dus vandaar deze campagne. Ik denk dat het een hele mooie video was van ons. Ook van de dames, ik wist niet eens dat die werden uitgescholden. Natuurlijk raakt het me, het is niet goed wat die mensen doen. Maar het is ook moeilijk om het te stoppen, eerlijk gezegd. Hopelijk wordt het minder", besluit Brobbey.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand