Seksueel roofdier Mendy voor de rechter: "Zat sperma in mijn slipje"

Benjamin Mendy
Benjamin Mendy Foto: © Pro Shots

Het zijn huiveringwekkende details die naar boven komen tijdens de eerste dag van het proces tegen Benjamin Mendy. De verdediger van Manchester City en Frankrijk staat terecht wegens verkrachtingen waarvan nu de meest afschuwelijke details naar boven komen.

Er is tot nu toe sprake van dertien gevallen. “Niet bewegen, niet bewegen”, zou Mendy volgens De Telegraaf tegen één van zijn slachtoffers hebben geschreeuwd, terwijl hij haar arm op haar rug klemde en haar seksueel misbruikte. Het jongste slachtoffer is amper 17.

Als Mendy schuldig wordt bevonden, riskeert hij een levenslange celstraf. Gerechtspsychiaters omschreven Mendy als een seksueel roofdier. Hij ging zelf echter nooit op jacht naar prooien, daar had hij iemand voor in dienst. Dit werd gedaan door Louis Saha Matturie die, als beloning, zelf ook soms mee mocht doen. Één van de advocaten gaf aan dat Mendy de vrouwen gebruikte als wegwerpgoederen. “Een keer gebruiken en dan dumpen.”

Één vrouw gaf aan in de zomer van 2021 verkracht te zijn in de bioscoop onder de villa van de voetballer. Dit gebeurde zonder condoom en nadat ze was dronken gevoerd. Twee andere vrouwen merkten pas later dat ze verkracht waren. Ze woonden een poolparty bij en toen ze wakker werden beseften ze wat er gebeurd was. “Er zat sperma in mijn slipje”, zo getuigde ze.

Alle verkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden in de omheinde villa van Mendy. De meisjes moesten altijd hun telefoon afgeven wanneer ze arriveerden. “Omdat hij zogezegd niet wilde dat er in de media foto’s zouden verschijnen van zijn feestjes. Dat zou schadelijk zijn voor zijn carrière.” Wanneer ze binnen waren werden de meisjes volgegoten met drank en mogelijk ook met drugs. Mendy had ook een paniekkamer waar hij zich kon verschuilen als hij zou worden overvallen. Ook in die kamer werden slachtoffers aangerand.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand