Serieuze geldproblemen voor Feyenoord: "Valt niet te onderschatten"

Het Feyenoord City-project lijkt definitief van de baan. Voor veel supporters is dat goed nieuws, maar binnen de club zorgt het vooral voor hoofdpijn. De club staat er in financieel opzicht zeer slecht op. Als de Stadionclub niet aan de betalingen kan voldoen, valt De Kuip in handen van de Amerikaanse bank.

Dat vertelt Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. "Feyenoord staat financieel aan de rand van de afgrond. Ik denk dat veel mensen niet begrijpen hoe slecht de situatie van Feyenoord is. Ze hebben bijvoorbeeld een uitgestelde betaling van 10 miljoen euro bij de Belastingdienst. Dat moeten ze nog inlopen. Zo slecht gaat het en dat valt niet te onderschatten. Ze kunnen hun belasting gewoon niet betalen."

"Ze kunnen hun belasting gewoon niet betalen."

Daarnaast moeten de Rotterdammers dertig miljoen betalen aan de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Die bank sprong drie jaar geleden bij om het nieuwe stadion te realiseren, maar dat komt er dus niet. "Er is een onderpand afgesproken door die Amerikanen. Wanneer Feyenoord niet aan de betalingen kan voldoen, gaat het stadion naar de Amerikaanse bank. Dan is De Kuip van de Amerikanen. Een verschrikkelijke situatie eigenlijk." Vermeulen ziet dat De Kuip daarnaast voor nog meer problemen gaat zorgen. "Die Kuip moet gerenoveerd worden. Dat kost tussen de 200 en 250 miljoen euro. In die jaren heb je minder capaciteit en je mag er geen Europees voetbal spelen. En bovendien: wie gaat die 200 miljoen inbrengen? Ik wens je veel plezier om dat geld te zoeken. Niemand gaat daar instappen. Je staat dus aan alle kanten schaakmat."

Lees meer: