Sherida Spitse (33) reageert: "Daar kan ik me aan ergeren, ja"

Sherida Spitse geconcentreerd
Sherida Spitse geconcentreerd Foto: © Pro Shots

Sherida Spitse is dit WK een belangrijke schakel in het elftal van de OranjeLeeuwinnen. Voor het eindtoernooi in Australië en Nieuw-Zeeland waren er twijfels over de Ajax-middenveldster, die nu in het centrum van de vijfmansverdediging speelt.

De 33-jarige aanvoerster neemt alle twijfels over haar leeftijd weg. "Het lijkt wel alsof in Nederland meer wordt gesproken over oudere spelers dan in het buitenland", zegt Spitse in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wat maakt leeftijd nou uit? Het gaat toch om kwaliteit, wat ik laat zien op het veld? In het buitenland wordt vooral met lof over oudere speelsters gesproken."

Spitse krijgt er vaak vragen over. "Is het voorbij? Ben je niet te oud? Ben je niet te traag? Wordt dit je laatste toernooi? Daar kan ik me aan irriteren, ja. Typisch Nederlands. Of ik ook trager ben? Nee, ik vind van niet. Als je de wedstrijden bekijkt, val ik niet door de mand toch? Dan had de trainer er inmiddels wel iets aan gedaan, denk ik", aldus de captain, die nog zeker niet denkt aan stoppen.

"Het WK in eigen land, áls dat er over vier jaar komt, daar wil ik absoluut bij zijn", vertelt de recordinternational met 219 interlands. "Ja, dat is reëel, ik kan nog door tot mijn 37ste. Ik zie speelsters op dit WK die nog ouder zijn. Dus waarom niet? Het ligt vooral aan mezelf door heel goed naar m’n lichaam te luisteren."

Lees meer:
0 reacties