Shukrula teleurgesteld: "Dan denk ik: waarom zou je dat zeggen?"

Shona Shukrula
Shona Shukrula Foto: © Pro Shots

Shona Shukrula kan de eerste vrouwelijke arbiter in het Nederlandse betaald voetbal worden. De dertigjarige Shukrula combineert het scheidsrechtersloopbaan met haar fulltime baan als officier van justitie en aast op haar debuut in de Keuken Kampioen Divisie.

Shukrula heeft een kleine mediastorm achter de rug naar aanleiding van haar relatie met Jeff Hardeveld, verdediger van FC Emmen. "Staat hier de voorbeschouwing op een wedstrijd van Emmen aan, zijn ze vijf minuten aan het praten over wat ze van mijn relatie vinden", zegt Shukrula tegen het Algemeen Dagblad. "Dan vraagt iemand zich af of mijn carrière nu op een laag pitje gaat. Dan denk ik: waarom zou je dat zeggen?"

De scheidsrechter vervolgt: "Zeker omdat de KNVB allang gezegd heeft geen problemen te zien. Ik ben al twáálf jaar keihard aan het werk. Mijn carrière staat op 1. Dan hoor je dit soort geluiden en denk je alleen maar: nee, jij hebt het niet bij het rechte eind. Nu besef ik ook hoe het voor spelers moet zijn."

Shukrula begrijpt dat ze meer en meer een uithangbord van vrouwelijke arbiters wordt, maar vindt wel dat het 'altijd over kwaliteit moet gaan'. "Niet omdat je vrouw bent. Je moet goed zijn. Als ik er klaar voor ben, wil ik laten zien dat het allemaal gaat om kwaliteit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand