Simons: "Mooi om te horen wat iconen van het voetbal over me zeggen"

Xavi Simons
Xavi Simons Foto: © Orange Pictures

Xavi Simons verruilde PSV deze zomer voor RB Leipzig. De aanvallende middenvelder heeft met de Duitse club een goede keuze gemaakt, zo vertelt hij aan ELF.

"We spelen bij Leipzig 4-2-2-2", zegt Simons. Hij is een van de twee 'halve tienen' bij RB Leipzig. "Vooraf spraken we uitgebreid over mijn rol. Je weet dat er bij een topclub weinig tijd is om je aan te passen. Nu voel ik me fantastisch", aldus de voormalig speler van PSV.

Hij gaat verder: "De trainer eist dat iedereen veel meters maakt, ook de technische spelers. Ik zit na elke wedstrijd kapot en dat is prima. Dat zie ik als een investering in mezelf", zegt Simons, die bij Oranje nog niet helemaal tevreden is. Zijn prestaties daar kunnen beter, zo oordeelt hij.

"Ik krijg het vertrouwen. Soms lukt het wel, soms lukt het niet. Ik voel geen extra druk", aldus de oud-PSV'er. Volgens analisten als Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay moet bondscoach Ronald Koeman zijn team om Simons heen bouwen. "Mooi om te horen wat iconen van het Nederlands voetbal over me zeggen in de media."

"Maar dan moet ik het natuurlijk wel laten zien. Ik doe altijd mijn best. Ik geef echt elke wedstrijd de volle honderd procent. Er zijn dagen waarop alles lukt, maar helaas ook dagen waarop het niet lukt", besluit Simons.

Lees meer:
0 reacties