Sjoerd Mossou: "Hij terug naar Ajax? Ik zou niets liever willen!"

Sjoerd Mossou bij de premiere van Diego Maradona
Sjoerd Mossou bij de premiere van Diego Maradona Foto: © BSR Agency

Sjoerd Mossou ziet het wel zitten als Ajax besluit om Louis van Gaal aan te stellen als hoofdtrainer. De Amsterdammers zijn nog altijd op zoek naar een opvolger voor John van 't Schip, die na het huidige seizoen vertrekt.

"Van Gaal weer als trainer in Nederland? Ik zou niets liever willen!", vertelt Mossou in de AD Voetbalpodcast. "En niet vanuit een soort supportersperspectief of door een supportersbril, maar gewoon vanuit ons eigen belang. Wij hebben Louis natuurlijk altijd nodig. We kunnen hem altijd gebruiken. Al wordt hij trainer van Telstar of van NEC, dat maakt op zich niet uit. Maar als hij in de Eredivisie terugkeert, is dat natuurlijk altijd een feest. Zeker bij Ajax."

"Ik begreep dat het met zijn gezondheid relatief goed gaat, maar ik heb geen idee of hij het écht zou willen en onder welke voorwaarden. Dat moeten we allemaal even afwachten, maar ik snap de gedachte op zich wel", gaat de journalist verder. Mossou denkt dat Ajax voor 'stabiliteit en veiligheid' moet kiezen. "Dán is Van Gaal misschien de veiligste keuze. Hij heeft de steun van het publiek, hij heeft de ervaring."

"De gedachte is niet onlogisch natuurlijk. Bij elke andere trainer die beschikbaar is neem je toch weer een groot risico, zeker in de situatie waarin Ajax nu zit, met een hele onzekere transferzomer. Nu Kroes voorlopig nog niet terug is, wordt dat ook weer een soort experiment, met alle risico’s van dien. Dan is een trainer als Van Gaal misschien de minst slechte optie", aldus Mossou.

Lees meer:
0 reacties