'Slot beslist Klassieker': "Toen wist Ajax het echt niet meer"

Feyenoord had zondag weinig moeite met Ajax. In het gestaakte duel leidden de Rotterdammers met 0-3. Volgens Marciano Vink had Ajax aan de bal juist wat vertrouwen getankt in het Europa League-duel met Olympique Marseille.

"De Feyenoorders waren er niet helemaal gerust op", meent Vink bij Dit Was Het Weekend op ESPN. "Maar de voorspellingen waren allemaal dat Feyenoord zou winnen. Dat kwam ook gewoon zo uit. Ajax begon nog wel enigszins hoopgevend. Maar bij de eerste de beste aanval dat Feyenoord echt aanzette, lag-ie er kinderlijk eenvoudig in. Dat was schrijnend. Dan heb je al een broos zelfvertrouwen. Ik wilde zeggen als team, maar het is niet eens echt een team. Het is een groep spelers bij elkaar. En dan na negen minuten in een verwachtingsvolle ArenA achterkomen is gewoon slecht."

Vink zag daarna wel dat Ajax nog gevaarlijk werd, maar Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther hield zijn doel schoon. "Ik weet niet wat die Wellenreuther in de ArenA heeft, maar die pakt een ballen", schetst de analist. "Dat schot van Steven Berghuis in de benedenhoek, die was echt goed geplaatst. Ik vond dat een knappe redding." Kenneth Perez gaf wel aan dat het schot van de Ajacied niet zo hard was. "Maar dit vond ik wel een typische Berghuis", countert Vink. "Ik vond Ajax in de eerste negen minuten aandoenlijk fel."

Nadat de wedstrijd in de achtste minuut even stil lag voor een blessurebehandeling van David Hancko veranderde het duel, zag Perez. "Arne Slot, daar is hij echt heel goed in, heeft een paar dingen omgezet. Hij haalde een paar spelers bij zich. Toen Feyenoord met de nummer 9 en nummer 10 naast elkaar gingen druk zetten, wist Ajax het helemaal niet meer", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties