Sneijder over international: "Stoppen hem groter maken dan dat hij is"

Wesley Sneijder heeft zich in het programma Veronica Offside uitgelaten over Xavi Simons. De oud-speler van PSV en huidig speler van RB Leipzig krijgt bij het Nederlands Elftal de nodige kritiek te verwerken.

Na de 4-0 overwinning op Schotland vorige week kreeg Simons al de volle laag van Wim Kieft in zijn column in de Telegraaf. "Hij grossierde in balverlies en speelde als een junior tegen de Schotten", schreef Kieft. "Niet voor het eerst in Oranje. Hij geeft niet thuis. Inmiddels hij is geen 16 jaar meer, maar 21 jaar en dan mag je meer van iemand verwachten die veel kansen krijgt van Koeman in de basis en wekelijks in de top van de Bundesliga acteert. In zo’n geval kan je niet acht van de tien ballen inleveren. Ook de simpele. Over het algemeen wil hij het echter te moeilijk doen, maar niet iedere pass hoeft beslissend te zijn."

Ook in Veronica Offside komt Kieft terug op het spel van Simons. "Ik heb me wel een beetje gestoord aan Xavi, als ik eerlijk ben", stelt hij. "Maar ook aan zijn ploeggenoten, daar had ik het met Wesley over. Als je dan teamgenoot bent, dan mag je hem ook corrigeren. Ik zat echt met verbijstering te kijken dat je zo getalenteerd bent, maar dan zoveel fout kunt doen in een kort tijdsbestek."

Ook Sneijder gaat in op de situatie van de jonge aanvallende middenvelder. "Ik denk dat wij misschien moeten stoppen met hem groter te maken dan hij is", stelt de recordinternational. "Ik voel dat wel. Hij wordt heel belangrijk gemaakt door alles en iedereen, dat neemt hij mee de wedstrijd in. Dat zie je aan zijn gelaatsuitdrukking als hij een bal verspeelt. Dan zie je dat hij treurt van dat moment, dat gaat op een gegeven moment toch in zijn kop zitten."

Lees meer:
0 reacties